Prostreno.cz

První pomoc pro suché vlasy najdete doma ve spíži

Postrádají vaše kadeře hydrataci a mají sklony k lámavosti? Rozhlédněte se okolo sebe. Pokud máte po ruce aloe vera, heřmánek a med, bude váš problém brzy zažehnán!

Jsou vaše vlasy suché a poškozené? Můžete si o nějakém lesku nechat leda zdát? Nezoufejte, s tímto problémem se potýká mnoho žen. Účinné řešení? To na vás překvapivě nečeká v drogerii, ale v domácích zásobách. Na jaké prostředky můžete bez obav vsadit?

Aloe vera jako sázka na jistotu

Aloe vera patří mezi všestranné zkrášlující pomocníky. Je známá především díky svým antibakteriálním a omlazujícím vlastnostem, zatímco zpomaluje tvorbu vrásek a napomáhá regeneraci kožních buněk. Divy ale dokáže i s hřívou!

Nejenže jí poskytuje výživu a hydrataci, zároveň zlepšuje cirkulaci krve, přičemž zabraňuje lupům i nadměrnému vypadávání. Rostlině se zelenými šlahouny nelze odepřít ani to, že korunu krásy ochraňuje před nepříznivými vnějšími vlivy. Aplikujte její gel formou masáže na pokožku hlavy a nechte ho působit zhruba 20 minut.

Heřmánek. I ten přidá ruku k dílu

O heřmánku je známo, že je spolehlivým léčitelem kožních onemocnění, neboť se může pochlubit protizánětlivými, anti-svědivými, antiseptickými a antialergickými schopnostmi. Přizvat ho na palubu ovšem můžete i v případě vysušených a lámavých kadeří. Působí totiž jako dodavatel tekutin, harmonizátor, urychlovač růstu i zprostředkovatel lesku. Věřte, že v každé kapce heřmánkového odvaru se skrývá velké zlepšení kvality vlasů. Tak ho jako finální oplach po běžném mytí používejte pravidelně!

Med. Tekuté zlato

Báječným zprostředkovatelem vláhy je i sladidlo s dlouhou tradicí. Med pomáhá kštici absorbovat vlhkost, díky čemuž bude zdravější a poddajnější. Jak jeho sílu co nejlépe využít? Jednoduše malé množství zázračné „včelí hmoty“ přidejte do vašeho oblíbeného šamponu a dál s očistou postupujte tak, jak jste zvyklí. Na pozitivní změny, které vás při pohledu do zrcadla potěší, nebudete čekat dlouho.

Zdroj: nymag.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat