Prostreno.cz

Banán pomáhá s péčí o vlasy a nehty

Banán je příjemně sladkým doplňkem stravy. Už i vám zkrášlil nehty, vlasy a pleť? Pokud ne, dejte mu šanci. Zatočí i s popraskanými patami, které jsou se sezonou otevřené obuvi dost na očích!

Kdo by neznal banán? Zdroj výživy, sladké chuti i lechtivých řečí, které vyvolává jeho falický tvar. Rádi si ho přidáváte do smoothie a koktejlů? Děláte jedině dobře, neboť zlepšuje stav pokožky a její kvalitu. A co víc, stará se i o celkovou pohodu. Z jakého důvodu? V těchto oblastech se na něj můžete spolehnout!

Klidná nervová soustava

Banány obsahují důležité živiny, jako je draslík, zinek, železo a mangan. V překladu to znamená, udržují správný chod těla i psychiky.

Pevné nehty a krásné vlasy

Je jedno, jestli banány jíte, „jen tak“, nebo je přidáváte do ovocných salátů. Přítomné vitaminy A, B, C a E vyživují pokožku i nehty. Na kštici rozmačkejte jeden banán, přidejte k němu jeden žloutek a pár lžiček olivového oleje. Směs vetřete do vlasů, ty zakryjte igelitem a nahřátým ručníkem. Takto nechte působit 20 minut, následně důkladně opláchněte. Opakujte každý týden, než se vlasy zregenerují. „Kašiškou“ potřete i okolí nehtů.

Měkké paty

Zábal z dužiny zralého banánu zase krotí tvrdé a popraskané paty. Banán oloupejte, rozmačkejte vidličkou a naneste na omyté nohy.

Svěží pleť

Maska z banánu se hodí pro všechny typy pleti, které působí unaveně, nebo se potýkají s akné a vyrážkami. Rozšťouchejte dva banány, do vzniklé hmoty přidejte dvě čajové lžičky medu a znovu pečlivě promíchejte. Masku naneste na obličej a nechte působit 15 až 20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou.

Optimální krevní tlak

Tělo těží z draslíku už jen proto, že mu tenhle prvek pomáhá bojovat proti problémům krevního tlaku. Jeho regulace přitom poskytuje mnohem pohodlnější životní styl.

Žádné tmavé skvrny

Banány odstraňují kožní problémy, léčí infekce a eliminují nelichotivé kožní skvrny. Banánové pyré aplikujte na postižená místa co nejčastěji.

Správná funkce orgánů

Pravidelná konzumace banánů napomáhá zdraví ledvin a pohybu střev. A dokonce reguluje tělesné tekutiny. Ostatně, když všechno funguje tak, jak má, odráží se to i na kráse pokožky, vlasů a nehtů. Tak už víte, co budete snídat nebo svačit?

Zdroj:goodhousekeeping.com, self.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat