Prostreno.cz

Rostliny vhodné pro mazlíčky. Tyhle jim určitě neuškodí

Zeleň dokáže příjemně osvěžit interiér a efektivně čistí vzduch. Jestliže však chováte čtyřnohé miláčky, měli byste dobře zvážit jejich výběr. Některé rostliny jsou jedovaté a představují velké nebezpečí pro psy a kočky! Které to jsou?

Krásné žluté tulipány ve skleněné váze uprostřed stolu. Kaktusy různých tvarů naskládané na parapetní desce. Begónie, orchidej, zázračná aloe vera či lilie? Právě toto jsou rostliny, které jsou nebezpečné pro domácí mazlíčky. Mohou jim způsobit zažívací problémy, otravu a další potíže. Stačí, aby kousek olízali nebo snědli, a problém je na světě. Proto na ně raději zapomeňte! Pokud jste přece jen milovník květů, nezoufejte. Tyhle pro zvířata nejsou škodlivé.

Zelenec (Chlorophytum comosum)

Trávovitá rostlina svěží zelené barvy nejenže oživí prostor každé domácnosti, ale zároveň patří mezi nejlepší „čističe“ vzduchu. Dokáže pohltit oxid uhelnatý, dusík, čpavek a benzen. Její dlouhé listy nejlépe vyniknou ve vyšším květináči. Je nenáročná a proto se hodí i pro začínající pěstitele.

Datlovník (Phoenix Roebelenii)

Tato zmenšená verze vysokých datlových palem krásně doplní vzhled obývacího pokoje a bude se líbit i vaší kočce. Snese polostín, ale potřebuje spíše vlhký vzduch.

Voskovka (Hoya)

Skvěle vypadá a nádherně kvete. Její lesklé listy vypadají jako z vosku. Může se pěstovat v závěsných květináčích, nebo nechat pnout okolo opory. Nemá ráda přímé slunce, které by její listy popálilo, ale jinak je vcelku nenáročná. Pozor na její přelití!

Fialka (Saintpaulia)

Fialka potěší barevnými květy během celého roku. Nejlepší je umístit ji na okno s dostatkem světla. Vodu je třeba nalévat do misky, ne přímo na fialku.

Havortie (Haworthia fasciata)

Havortie je druh sukulentu, který připomíná aloe vera. Její listy jsou však tvrdé, menší a s bílými pásy. Hovartie nevyžaduje hodně vody, takže klidně můžete odjet na dovolenou třeba na dva týdny.

Pachira (Pachira aquatica)

V květinářstvích bývá často nabízena varianta s propletenými kmínky, což působí velmi exoticky a zajímavě. Nicméně není toxická, takže po ní můžete bez obav sáhnout.

Pokojový bambus (Pogonatherum)

Mezi další pokojovou květinu bezpečnou pro domácí mazlíčky lze zařadit také bambus. Ten vnese do vašeho příbytku nádech exotiky. Uděláte nejlépe, když jej umístíte na světlé místo a budete pěstovat ve vlhké půdě. Nesmí přeschnut.

Vánoční kaktus (Schlumbergera truncata)

Když se o vánoční kaktus budete dobře starat, dodá vašemu domovu sváteční atmosféru nejen o Vánocích, kdy rozkvétá do růžových, červených a bílých barev. Krom toho, že je neobyčejně krásný, neublíží dětem, psům ani kočičkám, které každou chvíli mohou žvýkat oblíbené pokojovky. Pokud to skutečně dělají, pořiďte si domů i kočičí trávu. Zasaďte semínka do širší plastové nádoby a umístěte ji na vhodné místo. Kočka se v ní bude vyvalovat od rána do večera a ostatních květin si ani nevšimne.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat