Prostreno.cz

Nakopněte trávení velice jednoduchým nápojem

V horkých dnech spíše toužíme po sklence vychlazeného nápoje, ale paradoxně naše tělo lépe ochladí vlažný čaj než nápoj s kostkami ledu. Nezapomínejte na bylinky do nápojů. Máme pro vás unikátní čtyřkombinaci, po které se vaše těle bude cítit jako znovuzrozené.

Každá bylinka má svoje přednosti, ale když to ty správné dají dohromady, tak je to prostě bomba. Z těchto běžně dostupných bylinek si sami namícháte perfektní nápoj i do letních dnů.

Harmonizující heřmánek

Heřmánek rozhodně patří mezi nejvšestrannější bylinky, v tomto nápoji ho oceníme především pro jeho vynikající účinky na žaludek, mírní střevní obtíže, žaludeční potíže či poruchy trávení. Přirozeně detoxikuje tělo, díky odplavování toxinů přispívá i k očistě pokožky, mírní různé vyrážky a některé typy ekzémů. Heřmánek má příjemné sedativní vlastnosti, a i během hektického dne dokáže zklidnit vaši mysl.

Aromatický eukalyptus

Tato bylinka si své místo na slunci vydobyla svoji nezaměnitelnou aromatickou vůní. Patří mezi nejznámější bojovníky proti respiračním onemocnění. Pomáhá uvolnit nosní dutiny, podporuje odhlenění a navozuje úlevu při kašli a rýmě. V běžném životě ho oceníte pro potlačení úzkosti, nervozity a deprese. Tato bylinka uvolňuje psychické bloky a zároveň odbourává fyzickou vyčerpanost.

Antivirová meduňka

Meduňka pohladí nejen vaše chuťové pohárky příjemným citronovým aroma, ale mezi bylinkami opět patří mezi top. Má silné antivirové účinky, to znamená že, posílí imunitu a preventivně vás ochrání před propuknutí nemoci v těle. Podobně jako heřmánek působí jako mírné sedativum a zklidňuje nitro člověka, přispívá k vnitřní harmonii, regeneraci těla i mysli.

Citrusy

Poslední složkou jsou citrusy, protože disponují látkami zvané limonoidy, u nichž se stále více prokazují antibakteriální a protirakovinné účinky, zejména co se týče orgánů jako je tlusté střevo, žaludek, plíce. Zároveň jsou známi tím, že potlačují hladinu špatného cholesterolu v krvi, snižují krevní tlak a chrání cévy před poškozením.

Bylinkový nápoj

Pokud i vás tyto jednotlivé složky přesvědčili, stačí je jen smíchat v tom správném poměru. Budete potřebovat 10 g květů heřmánku, 20 g listů eukalyptu, 10 g meduňky a 10 g pomerančových listů. Hotovou směs uchovávejte v dobře uzavřené nádobě. K přípravě čaje zalijte polévkovou lžíci ¼ litrem vroucí vody a přibližně 10 minut louhujte. Popíjejte vlažné nejlépe dvakrát denně.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231187/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat