Prostreno.cz

Potraviny a nápoje podporující spalování tuků

Vyhlásili jste boj nadváze? O důvod víc, proč si pořídit pořádnou zásobu jablečného octa, chia semínek a hroznového džusu. Ovšem i exotický grapefruit dokáže hodně vylepšit vaše tělesné křivky!

Rozhodli jste se do dovolené shodit nadbytečná kila, která vám tolik ničí sebevědomí? Ať už na tom nějakou chvíli „pracujete“, nebo jste s redukcí váhy teprve začali, vědci přinášejí spolehlivý seznam prostředků, jež urychlují spalování tuků. Tady ho máte!

Jablečný ocet jako fitness fígl

Jablečný ocet není jen obyčejným ochucovadlem. Tato blahodárná tekutina se může pochlubit antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými vlastnostmi, které léčí celou řadu zdravotních komplikací. Přijde ale k duhu i jinak!

Americká studie, jejíž poznatky byly publikovány v magazínu Journal of Nutritional Food, prokázala, že jedinci, kteří vždy před hlavním jídlem vypijí nápoj složený z vody a dvou polévkových lžic jablečného octa, vykazují nižší index tělesné hmotnosti. Experti si to vysvětlují tím, že obsažená kyselina octová předchází přejídání a zastavuje tvorbu přebytečného tuku v játrech, čímž urychluje metabolismus a podporuje likvidaci kalorií.

I chia semínka jsou sázkou na jistotu

Chia semínka už nějakou dobu hýbou světem zdravého stravování. Ještě jste je neochutnali? Doporučujeme to co nejdříve napravit. A zvláště v případě, že jste v dietním režimu. Drobné dary rostliny šalvěje hispánské totiž překypují vlákninou, která nejenže prospívá trávení, ale také zapouzdří tukové molekuly a zabrání jejich vstřebávání. Zmíněné malé poklady rovněž nabízí poctivou dávku bílkovin a omega-3 mastných kyselin, proto mají pověst spolehlivé zeštíhlující potraviny.

Grapefruit? Tajný triumf

Pokud chcete dosáhnout menší velikosti kalhot, vsadit můžete i na exotický grapefruit. Nejen tradiční lidové lékařství ho chválí, i tři na sobě nezávislé průzkumy sdělují, že ti, kteří ho konzumují pravidelně, ztrácejí zásoby podkožního tuku rychleji a snadněji. Tedy pochopitelně v porovnání s jedinci, kteří se tomuto plodu vyhýbají. Nutno zmínit, že i inhalace esenciálního grepového oleje svede divy, neboť je prokázáno, že aroma citrusového plodu snižuje chutě k jídlu.

Dopřejte si taky hroznový džus

I malá sklenka hroznové šťávy prý dokáže velké věci. Tedy alespoň tak to na základě nedávného výzkumu tvrdí američtí odborníci. Ti došli k jednoznačnému názoru, že jisté sacharidy přítomné v hroznech mají přímý vliv na sekreci inzulínu, čímž stimulují i ten nejlínější metabolismus. Na škodu není ani to, že tento nektar je přímo nabitý antioxidanty, které se hodí v každém případě. Takže na zdraví a do dna!

Zdroj: www.fitforfun.com, www.healthline.com





Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat