Prostreno.cz

Černé tečky vyzmizíkuje jedlá soda

Jste z pohledu do zrcadla doslova na prášky? Klid, na každou potíž existuje nějaké řešení. V případě nežádoucích tmavých teček ho představuje vaječný bílek, jedlá soda a slupky z pomeranče, které běžně vyhazujete!

Máte co dočinění s černými tečkami, které vlastně nejsou nic jiného, než ucpané pleťové póry, v jejichž jádru se hromadí nečistoty smíchané s přebytečným mazem a odumřelými kožními buňkami? Ano, tahle svízel bohužel patří k běžným kosmetickým problémům. Příčiny? Těch je podle dermatologů více, přičemž ty nejčastější zahrnují akné, hormonální nerovnováhu, kouření i přehnanou náklonnost k opalování. Jenže jak se tohoto danajského daru zbavit? Zapátrejte v kuchyni, tyhle osvědčené zbraně se tam jistě najdou!

Jedlá soda? Na tu vsaďte

Sáček s hydrogenuhličitanem sodným dnes patří k takové povinné domácí výbavě. Taky aby ne, vždyť tento levný pomocník najde své uplatnění při vaření, pečení, úklidu i zkrášlování! Zkuste tedy bez váhání sypkého dobrodince využít k likvidaci zmíněné neestetické „ozdoby“. Stačí smíchat polévkovou lžíci prášku s adekvátním množstvím vlažné vody, aby vznikla konzistence pasty. Tu aplikujte na tvář a vyčkejte 20 minut. Následně smyjte všechny pozůstatky. Čím častěji budete tuto kúru opakovat, tím lepších výsledků se dočkáte.

I vaječný bílek svede divy

Dalším možným východiskem je vaječný bílek. Jakmile po několika minutách patřičně zaschne, což bezpečně poznáte pnutím pokožky, opatrně ho sloupněte. Poté si obličej opláchněte vodou, nebo ho ošetřete vlhčenými ubrousky. Pleť bude zbavena přebytečných olejů a nečistot, což přispěje k vyřešení „černé patálie“. Dočkáte se ovšem také kompletní výživy i rychlejší regenerace poškozených buněk.

Pomerančové slupky. Vážně

Není žádnou novinkou, že pomeranče jsou pro lidský organismus nesmírně užitečné, jelikož snižují pravděpodobnost srdečních chorob, zatímco předcházejí ledvinovým kamenům. Nutno dodat, že také prospívají očím a posilují kosti. Jenže co jejich slupky? Pokud se jich zbavujete s tím, že se k ničemu nehodí, jste sami proti sobě. Tento „materiál“ totiž pomáhá odstraňovat zubní plak, ale i otravné černé tečky. Přejíždějte si jím po problematických místech, efekt tohoto exotického zlepšováku vás příjemně překvapí!

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat