Prostreno.cz

Esenciální oleje zmírňující bolesti kloubů

Bolest kloubů může zasáhnout rameno, kyčle, koleno, ruce, nohy nebo jakýkoli jiný kloub uvnitř těla. Vykazuje se jako zánět, nepohodlí, akutní nebo chronická bolest. Co na ni platí? Používejte esenciální oleje!

Bolest kloubů může být důsledkem krátkodobého zranění nebo dlouhodobějšího postižení, jako je artritida, fibromyalgie, poruchy autoimunitního systému nebo mnoho dalších onemocnění. Bolest kloubů, stejně jako bolesti zad, postihuje každý rok miliony lidí. Platí však, že společně s analgetiky a dalšími typy léků mohou být při zmírňování obtíží používány i esenciální oleje. Které jsou ty nejlepší?

Hřebíček

Hřebíček (Syzygium aromaticum) je stálezelený strom nacházející se na místech, jako je Indonésie. Má velké, lesklé listy a pupeny, které zrají do tmavě červené barvy. Esenciální olej se získává z listů a pupenů, i když strom také má aromatické květy. Uvedený olej mívá sladkou a kořeněnou vůni a vysoký obsah fenolového eugenolu, což mu dává analgetické a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají při bolesti kloubů.

Skořice

Skořice (Cinnamomum zeylanicum) je další tropický strom vyskytující se v oblastech, jako je jižní Indie a Srí Lanka. Listy i kůra skořice se používají k extrakci vonného esenciálního oleje. Hlavní chemickou složkou esenciálního oleje ze skořicových listů jsou opět fenoly, jmenovitě eugenol. Esenciální olej ze skořicové kůry zase obsahuje vysokou složku cinnamaldehydu. Studie potvrdily, že tento éterický olej snižuje hladiny kyseliny močové. Zároveň však i on působí proti bolesti kloubů.

Esenciální olej z virginského cedrového dřeva

Jalovec viržinský (Juniperus virginiana) je jehličnatá dřevina z čeledi cypřišovité. Jedná se o vysoký strom s drobně šupinovitým olistěním a tmavě modrými, na povrchu ojíněnými plody. Vyskytuje se na rozsáhlém území ve východních oblastech Severní Ameriky. Esenciální olej z něj je dřevitý a sladký. Lokální aplikace na klouby snižuje zánět a je přínosem u bolesti kloubů, jako je artritida. Zkusíte ho? Pak buďte obezřetní. U všech esenciálních olejů existuje riziko, že způsobí podráždění pokožky, pokud jsou aplikovány přímo na klouby. Proto je řeďte nosnými oleji a používejte v malých množstvích.

Zdroj: www.herbslife.com, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat