Prostreno.cz

Pálí vás žáha? První pomoc hledejte v kuchyni

Není vám vůbec dobře, protože vás zase pořádně „trestá“ žáha? Neprodlužujte své utrpení, a co rychleji si dejte heřmánkový čaj, podmáslí nebo bramborovou šťávu. Tyhle medikamenty vás postaví na nohy!

Pálení žáhy neboli pyróza je krajně nepříjemný a obtěžující stav, kdy se kyselý obsah žaludku vrací zpět do jícnu. Za možné příčiny odborníci považují nedostatečný pitný režim, užívání některých léků nebo nadmíru stresu. Za touhle patálií podle nich často stojí i kouření bezprostředně po jídle, náklonnost k nevhodným potravinám či přejídání. Co si v krizi naordinovat? S výletem do lékárny zase tolik nespěchejte, vždyť spolehlivé „prášky“ najdete i u vás doma! Vyzkoušíte třeba tyhle?

Heřmánek jako přítel k pohledání

Aromatický patron zdraví má v lidovém léčitelství hodně dobrou pověst. Je o něm přece známo, že urychluje hojení ran a reguluje hladinu cholesterolu. Zároveň napomáhá pocení i léčbě zánětů spojivek, přičemž se uplatní v případě ekzémů a vyrážek. Tento poklad z lůna přírody toho ale umí ještě víc. Už jste slyšeli o tom, že se s elegancí sobě vlastní dokáže vypořádat i s pálivým problémem, o němž právě hovoříme?

Podmáslí. Na něj můžete vsadit

Že zbytková tekutina, která vzniká při procesu stloukání másla, je účinným probiotikem, ví zřejmě každý. Málokdo ale tuší, že podmáslí je také lékem na pálení žáhy! A pozor, funguje také jako prevence. Pokud si člověk jeho doušek dopřeje bezprostředně po jídle, obsažené „přátelské“ bakterie zajistí v žaludku to správné prostředí, které vylučuje možnost překyselení i riziko pyrózy. Tak na to nezapomeňte…

Brambora? Vítaný parťák

Možná to zní podivně, ale jmenovanou svízel dokáže efektivně „vyřídit“ i čerstvá bramborová šťáva. Nastrouhejte tedy jeden větší kousek a ze získaného materiálu vymačkejte co nejvíce blahodárné tekutiny. Prostředek užívejte třikrát denně a máte po starosti. Nutno dodat, že pokud vám trocha tohoto zlepšováku zůstane, rozhodně se ho nezbavujte. Báječně vám totiž poslouží k zesvětlení tmavých skvrn na pokožce, stejně jako k likvidaci akné i tmavých kruhů pod očima.

Ani fenykl vás nenechá ve štychu

Závěry četných studií se shodují v tom, že éterické oleje obsažené v této bylince usnadňují pohyby potravy ve střevech, což je také důvod, proč je tento zachránce vnímán jako výborný domácí prostředek „na žáhu“, nadýmání i pocit plného břicha. Určitě vás zaujme i fakt, že fenykl příznivě ovlivňuje nervovou soustavu. Můžete to kurýrování tedy vzít ze širšího spektra!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat