Prostreno.cz

S infekcí močových cest zatočí domácí odvary a výluhy

Trápí vás pálení při močení, zvýšená teplota a nevolnost? Známé důvody k tomu, abyste si uvařili pampeliškový odvar, popřípadě mátový a zelený čaj. Tyhle medikamenty zatočí s nešvarem, který postihuje hlavně ženy!

Jako infekci močových cest označujeme situaci, kdy je v moči přítomný nějaký cizorodý zárodek neboli patogen. Nejčastějším typem bakterií, který tuhle patálii vyvolává, je v 85 % případů Escherichia coli. Ze statistik pak vyplývá, že zmíněnou nepříjemností trpí mnohem častěji ženy, tedy v porovnání s muži, přičemž alespoň jednu infekci v životě prodělá polovina příslušnic něžného pohlaví. Řešení? Kromě farmaceutických medikamentů nabízí záchranné lano i matka příroda. Které nápoje poskytnou úlevu od podráždění, tlaku i bolesti způsobené tímto onemocněním?

Pampeliškový odvar. Ten vás nezklame

Smetanka lékařská je sice úhlavním nepřítelem všech pěstěných trávníků, ovšem platí za léčivou bylinku, jež je odjakživa součástí ozdravných kúr. Působí silně protizánětlivě, zatímco má schopnost odstraňovat z těla nahromaděné toxiny, nečistoty a škodlivé látky. Zároveň posiluje imunitní systém, čímž urychluje rekonvalescenci. Tím však její pozitiva ani zdaleka nekončí. Pampeliška prokazatelně normalizuje krevní tlak a některé její složky dokáží napravit i to nejporuchovější trávení.

Zelený čaj, životabudič s tradicí

Zelený čaj se chlubí mnoha působivými přínosy, mezi něž patří například redukce cholesterolu či léčba akné. V jeho souvislosti se hodně mluví také o sníženém riziku kardiovaskulárních chorob, arteriální hypertenze nebo některých typů rakoviny. O tomto nápoji je také všeobecně známo, že příznivě ovlivňuje lidskou psychiku, neboť zabraňuje úzkostným stavům. Podle závěrů americké studie provedené Marylandskou univerzitou je rovněž spolehlivým medikamentem na infekci močových cest, protože vykazuje antioxidační vlastnosti a eliminuje bakterie v systému.

Mátový čaj. Ten pomáhá na více frontách

Když se řekne máta peprná, kdekoho asi jako první napadne problém se zažíváním. Tak samozřejmě, s ním si typicky vonící rostlina skutečně poradí, nicméně lze ji „nasadit“ i v boji proti zmíněnému močovému nešvaru. Podle odborníků totiž tlumí záněty, infekce i bolesti jakéhokoli původu. Objevují se dokonce názory, že funguje srovnatelně s aspirinem – jedním z nejznámějších protizánětlivých léků.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470195/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat