Prostreno.cz

Časté pití meruňkové šťávy zajistí pružnou pleť

Meruňka je sladké ovoce se širokou škálou pozitivních účinků na zdraví výhod. Jedním z nejlepších způsobů, jak ji využít, je odšťavňování. K čemu je meruňková šťáva dobrá? Působí na krásu vlasů i pleti! Dáte jí šanci?

O meruňkách se říká, že podporují vitalitu organismu, léčí bolesti žaludku a regulují krevní tlak. Nejlepší na tom všem je, že se jedná pouze o zlomek výčtu pozitivních vlastností. Když ji odšťavníte, můžete se těšit z těchto benefitů!

Krásné vlasy a pružná pleť

Meruňka je bohatým zdrojem vitaminu C a zlepšuje tak pružnost pokožky. Zároveň pomáhá vlasům v tom, aby byly silné a krásné. Živiny přítomné v meruňkové šťávě dokonce podporují i růst vlasů a zabraňují jejich vypadávání.

Silné kosti

Pokud potřebujete silné kosti, pijte meruňkovou šťávu! Je plná vápníku, železa, mědi, fosforu a manganu, což jsou živiny, které jsou nezbytné pro silné kosti. Pomáhají předcházet problémům souvisejícím s věkem, například s osteoporózou.

Úleva od zácpy

Meruňka je bohatým zdrojem vlákniny. Obecně platí, že vláknina v ovoci se při odšťavňování ztratí, ovšem to není případ meruněk. Meruňková šťáva je vlákninou napěchovaná a zmírňuje zácpu. Laxativní účinky tohoto nápoje jsou zkrátka legendární!

Zdravé srdce

Meruňka je zázračné ovoce, které udržuje srdce zdravé a silné. Chrání ho před mrtvicí, infarkty a aterosklerózou. Obsah vitaminu C působí proti volným radikálům, zatímco draslík uvolňuje krevní cévy a tepny a snižuje krevní tlak. I to se hodí!

Prevence proti anémii

Anémie je běžným problémem, který postihuje ženy všech věkových kategorií. Meruňka bohatá na železo a měď pozitivně ovlivňuje tvorbu hemoglobinu v těle a bojuje se symptomy, které s anémií přicházejí. Mezi ty patří únava, metabolické funkce, slabost, závratě a zažívací problémy.

Zabránění poruchám oka

S luteinem, zeaxanthinem a karotenoidy meruňka předchází jakémukoli druhu poruchy oka. Studie dokazují, že ti, kdo pijí meruňkovou šťávu, jsou méně náchylní k šedému zákalu, svalové degeneraci a glaukomu.

Lepší fungování mozku

Meruňky jsou plné hořčíku a fosforu. Tyto minerály zlepšují fungování mozku a také pracují na udržení krevního tlaku na normální úrovni. Skvělá zpráva, že?

Zdravé těhotenství

Většina těhotných žen je sužována ranní nevolností. Spotřeba meruňkové šťávy však pomáhá uklidňovat žaludek a krotí zažívací potíže. Šťáva z meruněk také poskytuje extra vápník, železo, minerály, vitaminy a antioxidanty potřebné pro těhotné ženy.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat