Prostreno.cz

Dopřejte si fazole bez rizika nadýmání

Fazole jsou neuvěřitelně zdravé, proto se vyplatí servírovat si je pravidelně. Že způsobují plynatost, kvůli čemuž se jeden ocitne v hodně trapných situacích? Ne, když je povaříte s jablečným octem a ochutíte třeba kmínem nebo fenyklem!

Odborníci mají důvod k radosti, neboť ze statistik jednoznačně vyplývá, že stále více jedinců preferuje zdravý způsob života i stravování. Luštěniny ale přesto stále patří na seznam nejzatracovanějších potravin! A to je pěkně velký paradox, protože konkrétně fazole mají tak fantastické účinky, že bychom je prý měli jíst klidně i třikrát týdně. Ptáte se na důvody? Tady je máte černé na bílém.

Dávka dobra. V každém soustě

Vědci se nijak netají tím, že fazole poskytují poctivou dávku bílkovin, které pomáhají regulovat krevní tlak, čímž poskytují prevenci před kardiovaskulárními chorobami. Hodně se o nich mluví také v souvislosti s hubnutím, jelikož zachovávají svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Rovněž vykazují ze všech živin jednoznačně nejvyšší sytící schopnost, takže podstatně oddalují pocit hladu. Nelze jim upřít ani to, že chrání cévy před poškozením a přímo ovlivňují imunitní systém. To ale pořád není všechno. Co další pozitivní účinky uvedeného pokladu?

Krása i dobrá kondice, kterou si necháte líbit

O zmíněném zázraku typického tvaru je také známo, že díky vysokému obsahu vlákniny prospívá trávení. Mimochodem, sluší se dodat, že tato složka potravy taktéž normalizuje hladinu škodlivého cholesterolu a detoxikuje organismus, zatímco snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. S trochou nadsázky by se dalo říct, že fazole mají i kosmetické přednosti, protože obsahují živiny, jež zabraňují vypadávání vlasů a zlepšují kvalitu pokožky. Při pohledu na jmenovaná pozitiva je asi každému jasné, že jejich konzumace slibuje výhody jako málokterá pochutina. Co když se jim ale vyhýbáte z důvodu možného nadýmání? I na tenhle problém existuje řešení!

Správná příprava? To je základ

Sdělíme vám tajemství, díky kterému už luštěniny budete moct jíst naprosto bez obav. Pokud při poslední půlhodince jejich vaření odebere z hrnce 1/4 šálku vody a nahradíte ho stejným množstvím jablečného octa, stanou se mnohem stravitelnější. Hodně ale pomůže i to, když je ochutíte nějakým přírodním medikamentem, jenž zabraňuje plynatosti. Pro tyto účely se báječně hodí kmín, kardamom, zázvor, fenykl a koriandr. Někteří odborníci jsou toho názoru, že hrozba nadýmání nehrozí z fazolí naklíčených. Co to zkusit takhle?

Zdroj: www.eatthis.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat