Prostreno.cz

Jste zavodnění? Zaměřte se na vitamin B6 a víc pijte

Kuřecí maso, tuňák, slunečnicová semínka a fenykl. Co mají tyto potraviny společného? Všechny pomáhají odstranit přebytečnou vodu z organismu, díky čemuž konečně zmizí i otoky a pocit nafouklého břicha!

Už se nějaký ten pátek snažíte zhubnout, ale žádný výsledek se nedostavil? Jednou z možných příčin je, že vaše tělo špatně hospodaří s tekutinami. Tento stav, známý pod pojmem retence, se typicky projevuje ukládáním vody v tkáních, dutinách a oběhovém systému. Postiženého pak kromě neschopnosti zredukovat svoji váhu trápí i otoky horních a dolních končetin, nadmuté břicho či zvýšená míra pocení. Jak vrátit všechno zase do normálu a tím zlepšit vyhlídky na úspěšnou dietu?

Nebuďte dehydrovaní, ale pijte, co hrdlo ráčí

Zbytečně žíznit, když se cítíte nafouklí? To je chyba, které se snažte vyvarovat. Vláhu vaše tělo potřebuje v každém případě. A čím více si jí dopřejete, tím rychleji váš problém může zmizet! Magnetické vlastnosti molekul přijatých tekutin na sebe navážou molekuly vody, která ve vás „uvízla“, přičemž přirozené vylučování celé dílo dokoná. Tedy alespoň takhle to vysvětlují odborníci s tím, že chcete-li se opět cítit pohodlně, neměli byste zůstávat na suchu. S tím vlastně souvisí i následující řádky.

Fenyklový čaj jako přítel v nouzi

Na základě mnoha studií se prokázalo, že éterické oleje ve fenyklu usnadňují pohyb potravy ve střevech, proto je konzumace tohoto „spasitele“ formou bylinného čaje výborným domácím prostředkem proti nadýmání. Dlužno dodat, že tento blahodárný nápoj je také schopen rázně uklidnit pocuchané nervy a zredukovat hladinu škodlivého cholesterolu. Ovšem to pořád není všechno! Díky poměrně vysokému podílu sloučeniny zvané anetol, která funguje jako báječné diuretikum, bojuje i proti zavodňování.

Zaměřte se na vitamin B6. Nejlépe ihned

Američtí lékaři prostřednictvím svého rozsáhlého výzkumu odhalili, že nedostatek vitaminu B6 se zavodňováním úzce souvisí. Odborníci zkoumali ženy, které trpěly otoky následkem premenstruačnímu syndromu. Jakmile monitorovaným „pacientkám“ naordinovali zvýšený příjem jmenované látky, jejich stav se okamžitě zlepšil. V jakých zdrojích tuto léčivou živinu hledat? Obraťte svou pozornost k sušenému ovoci, kuřecímu a hovězímu masu, tuňákovi a slunečnicovým semínkům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat