Prostreno.cz

Potraviny pro rychlé zhubnutí v průběhu tohoto měsíce

Nadbytečná kila nešla před plavkovou sezónou dolů? V tom případě by se vám mohl hodit zeštíhlující doping v podobě spiruliny, chia semínek nebo petrželky. Spalování kalorií se rozjede dle vašich představ.

Brzy vás čeká dovolená a vy už teď propadáte panice, že se vám dieta tak úplně nepovedla? Neházejte flintu do žita, vždyť není vůbec nic ztraceno! Když totiž zařadíte do jídelníčku jisté potraviny, máte velkou naději, že váhu stihnete zredukovat ještě do odjezdu. O kterých spolehlivých prostředcích je řeč?

Spirulina, zelená pro štíhlé křivky

Ještě jste s tmavozelenou vodní řasou, která je pro svou nutriční charakteristiku považována za jeden z nejbohatších mikroorganismů na zemi, neměli tu čest? Pak je ideální příležitost k seznámení. Hned několik studií poukázalo na skutečnost, že spirulina obsahuje nejen minimum kalorií, ale i vyváženou kombinaci živin, jež organismus k zachování svých funkcí nutně potřebuje.

Díky tomu, že tělo není ochuzeno o důležité látky, nemá tendence najíždět na „úsporný režim“, při němž se značně zpomaluje metabolismus. Užívejte tedy tohoto „zelenáče“ pravidelně, podle vědců předchází vlčímu hladu. Zároveň vám vylepší trávení a podá pomocnou ruku při budování svalů.

Chia semínka jako nutnost

Myslíte si, že chia semínka jsou nějakou novou gastronomickou módou? Tak to vůbec ne. Na drobné dary rostliny šalvěje hispánské svého času sázeli už Mayové, Inkové a Aztékové. Moc dobře totiž věděli, že tyto plody mají příznivý vliv na zdraví a celkovou kondici. Moderní věda o chia pokladu uvažuje jako o urychlovači hubnutí, neboť nabízí vysoký podíl omega-3 mastných kyselin. Jejich prospěšnost spočívá ve zlepšování citlivosti těla na inzulin i odbourávání přebytečných zásob škodlivých triglyceridů (tukové molekuly nalézající se v obíhající krvi).

Petržel? Tu nepodceňujte

Pěstujete si doma petrželku? To se vám teď náramně hodí. A zdaleka nejen kvůli tomu, že tato ingredience pozvedne chuť polévek, omáček, dušených, pečených i mletých mas, přičemž si skvěle rozumí také se zvěřinou, houbami a saláty. Vzhledem k tomu, že uvedené lahodné ochucovadlo platí za silný antioxidant, zachovává správné metabolické funkce. Dle názoru expertů dokonce navozuje dlouhý pocit sytosti. A to přijde vhod, nebo to vidíte jinak?

Zdroj: názor autora 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat