Prostreno.cz

Zabojujte proti vráskám bez zbytečné chemie, jen s jídlem

Přemýšlíte nad tím, jaké by to bylo, kdybyste mohli přelstít kalendář? A co vám brání!? Zůstaňte déle mladí díky tomu, že budete jíst častěji listovou zeleninu a borůvky. Ovšem i olej z hroznových semen má slibné účinky!

To, že s přirozeným stárnutím pokožka postupně přestává „vyrábět“ kolagen, jste slyšeli už nesčetněkrát. Stejně jako informaci, že s každým rokem navíc ztrácí schopnost zadržovat vodu, přičemž klesá i produkce olejů. To samozřejmě poskytuje příhodné podmínky pro tvorbu vrásek, hlubokých rýh a dalších nechvalně známých projevů vzdalujícího se mládí. Že se s tím nedá nic dělat? Nezbývá nic jiného, než se s tím smířit? Ale kdepak. Celý proces můžete výrazně zpomalit. Stačí udělat jisté změny ve svém stravování! Co byste pro dobro své vizáže měli jíst pravidelně?

Listová zelenina a borůvky? To je základ

Jak často si pochutnáte třeba na špenátu, hlávkovém salátu nebo rukole? Ptáme se proto, že listová zelenina obecně je bohatá na minerály, které hrají klíčovou roli při tvorbě zmíněného kolagenu. Odborníci doporučují zahrnout do jídelníčku i borůvky, brusinky a jahody. Tyto plody díky obsahu antioxidantů bojují proti škodlivým volným radikálům, což se na zevnějšku odrazí jen příznivě. Pokud vám můžeme poradit, v obchodě se poohlédněte i po mandlích, jejichž omega-3 mastné kyseliny s vitaminem E udržují pleť vláčnou a pevnou, zatímco ji chrání před UV zářením. Nezapomínejte ani na rajčata, která zase podporují krevní oběh. Jakých dalších pravidel se držet?

Vsaďte na potraviny s vnějším použitím

Příroda má tu výhodu, že nabízí i pochutiny, jež můžete směle využít ke kosmetickým účelům. Ať už je tedy budete konzumovat či nanášet přímo na tvář, výsledky se dostaví co nevidět. Řeč je hlavně o olivovém oleji podporujícím regeneraci a buněčný růst. Tento přítel krásy také zachycuje vlhkost, aniž by ucpával póry. Svůj vzhled můžete svěřit i do „rukou“ oleje z hroznových semen. O něm je známo, že reguluje tvorbu mazu a zpomaluje tvorbu vrásek. Dobrou volbou je i olej kokosový, který pleť hloubkově vyživuje a zjemňuje. Na jaký prostředek vsadíte vy?





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat