Prostreno.cz

Domácí léčba roupů: Hodí se i kokosový olej

Roup dětský je parazitický hlíst, jehož samičky během spánku hostitele vylézají z konečníku a kladou vajíčka v jeho okolí. Toto onemocnění postihuje nejvíc děti, a ač působí děsivě, lze proti němu zabojovat s pomocí přírodních prostředků. Zkuste jablečný ocet nebo kokosový olej!

Roup dětský parazituje v tlustém střevě a ti, kdo se s ním potýkají, pociťují časté svědění a podráždění v anální oblasti. Obvykle se také objevují poruchy spánku, nevolnost a příležitostná bolest břicha. I z těchto důvodů je nejlepší roupy léčit ihned, jakmile vypozorujete jejich výskyt. Jenže jak a čím? Pomohou věci z kuchyně!

Jablečný ocet

Budete potřebovat 2 lžičky jablečného octa, 1 sklenici vody a med (volitelné). Přidejte jablečný ocet do sklenice vody a dobře promíchejte, popřípadě dochuťte medem. Nápoj popíjejte dvakrát denně. Proč to funguje? Jablečný ocet obsahuje asi 6 % kyseliny octové, což může snížit pH těla při obnově rovnováhy kyseliny chlorovodíkové. To vytváří neobyvatelné prostředí pro roupy a ztěžuje jejich přežití.

Kokosový olej

1 až 2 lžičky kokosového oleje. To je vše, co potřebujete. Každé ráno je přitom nutné toto množství konzumovat. Navíc každou noc na infikovanou anální oblast aplikujte malé množství „kokosáku“, který je přírodním antioxidantem s antibakteriálními a protiplísňovými vlastnostmi.

Česnek

K ruce si připravte několik stroužků česneku a trochu vazelíny. Za prvé, denně žvýkejte několik stroužků, za druhé, nastrouhaný česnek smíchejte s vazelínou a vzniklou pastu aplikujte na postižené místo. Nechte působit přes noc. A jak je to s účinky? Česnek je další antioxidant, jenž vykazuje antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, které jsou užitečné při boji s roupy.

Esenciální oleje

Ano, i čajovníkový olej (tea tree) vaše děti zbaví nezvaných návštěvníků. Budete potřebovat 1 až 2 kapky oleje a stejné množství oleje kokosového. Obě ingredience smíchejte a naneste na anální oblast. Opakujte každou noc. Antibakteriální a antifungální vlastnosti oleje tea tree jsou schopny bojovat proti všem parazitickým infekcím. Nemáte-li čajovník, použijte hřebíčkový esenciální olej. Ten obsahuje sloučeninu zvanou eugenol, jenž vykazuje silné germicidní vlastnosti. Ty, spolu s antiseptickými a antimikrobiálními účinky hřebíčkového oleje, pomáhají léčit „červíčkovou infekci“.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat