Prostreno.cz

Domácí léčba zvětšené prostaty pomocí dýňových semínek

Rozšíření prostaty je běžným jevem u stárnoucích mužů. Tento problém může způsobit močovou inkontinenci a zvýšenou frekvenci močení, která obvykle narušuje každodenní život postižených mužů. Zpozorujete-li první příznaky, ihned podávejte zelený čaj nebo kurkumu!

Prostata je ryze pánské téma, které trápí většinu mužů ve věku nad 70 let, nicméně první problémy se mohou objevit již po třicítce. V počátcích prostata nezpůsobuje žádné potíže, ale jak jde čas, situace se mění. Naštěstí se tento pro muže nelichotivý stav dá zmírnit s pomocí domácích zásob! Jakých?

Kopřivový čaj

Budete potřebovat 1–2 lžičky kořene kopřivy a 1 šálek vody. Do šálku vody přidejte bylinku a přiveďte k varu. Vařte 5 minut a sceďte. Čaj popíjejte teplý, a to jednou až dvakrát denně. Kopřiva má protizánětlivé vlastnosti a bylo zjištěno, že pomáhá zvládat symptomy zvětšení prostaty, a to bez vedlejších účinků.

Dýňová semínka

K ruce si připravte 100–200 mg dýňových semen a přes den je uzobávejte „jen tak“, nebo jimi obohacujte svá jídla. Proč to funguje? Uvedená semínka zlepšují celkovou kvalitu života mužů postižených zvětšením prostaty, a to tak, že zmírňují související symptomy močových cest.

Zelený čaj

Že léčba musí znamenat závratné investice do drahých doplňků stravy? Ale kdeže! Stačí 1 lžička zeleného čaje a 1 šálek horké vody. Jednoduše přidejte lžičku zeleného čaje do šálku horké vody a nechte 5 až 10 minut louhovat. Popíjejte teplé (jednou až dvakrát denně). Zelený čaj (stejně jako ten černý) může zmírnit symptomy dolních cest močových a léčí zvětšenou prostatu.

Kurkuma

Jistě, kurkuma je především koření, ale mnozí ji považují za mocný medikament. Nutno říct, že oprávněně. Budete potřebovat1 lžičku prášku kurkumy a 1 sklenici horkého mléka. Obě ingredience smíchejte, nechte mírně vychladnout a vypijte. Tuto kurkuminem nabitou směs konzumujte jednou denně. A na co dalšího rozhodně nezapomínat?

Kromě výše uvedených tipů je nutné posilovat pánevní oblasti s pomocí Kegelových cviků, které nejsou určené pouze pro ženy. Ano, i muži by měli svírat močový měchýř po dobu několika vteřin a snažit se zastavit průtok moči. Prostata to jenom uvítá!

Zdroj: www.firstaid.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat