Prostreno.cz

Mlsejte bez váhových následků

Jablko, popcorn nebo sladký meloun? To je to správné občerstvení, jež vám ani při plánované redukci váhy nijak neublíží!

Jak uspokojit své rozmlsané chuťové buňky a zároveň se vyhnout nechtěným kaloriím? Pokud si myslíte, že na tuto otázku zkrátka neexistuje odpověď, jste na omylu. Jaké potraviny jsou lahodné a „light“, přičemž se mohou pochlubit úctyhodným nutričním profilem i zajímavými benefity? Tyhle si můžete dopřávat bez špatného svědomí!

Jablka, šťavnatá klasika

Dary jabloně jsou bohatou zásobárnou vitaminů B, jež jsou důležité pro správné fungování nervového systému. Je o nich také známo, že pozitivně působí proti únavě a příznivě ovlivňují trávení i mozkové funkce. Stejně spolehlivě metabolizují bílkoviny, tuky a sacharidy, takže jsou vlastně parádním fitness fíglem. Potvrzují to závěry americké studie provedené na univerzitě v Iowě. Z nich vyplývá, že lidé, kteří jedí více jak tři jablka denně, mají nižší index tělesné hmotnosti. Tedy oproti těm, co se tomuto tradičnímu ovoci vyhýbají.

Popcorn. Vážně

Když se řekne popcorn, automaticky si představíte návštěvu kina? Určitě nejste jediní, nicméně kukuřici na tento způsob si lze připravit i doma. Stačí jen v obchodě sehnat pukancovou kukuřici, odsypat požadované množství do papírového sáčku a vložit „balíček“ do mikrovlnky na dvě až tři minuty. Američtí vědci z pensylvánské Univerzity ve Scrantonu jsou na základě své studie přesvědčení, že kukuřičná zrna jsou napěchována polyfenoly, což jsou antioxidanty bojující proti zánětům, rakovině i kardiovaskulárním chorobám. A obsahují jen 30 kalorií! Tedy pochopitelně za předpokladu, že je „nevylepšíte“ žádnými sladidly.

Meloun, letní klasika

Šťavnaté melouny nejsou jen sladké, ale i nesmírně zdravé. A taky dietní! Kromě toho, že urychlují metabolismus, platí za bohatou zásobárnu kyseliny listové, vitaminů A, B, C, jódu, vápníku, železa a lykopenu, který předchází rakovině prsu i osteoporóze. To nejlepší na konec? Stogramová porce vám „daruje“ v průměru 30 kalorií, tudíž i tahle dobrota se dá mlsat naprosto bez výčitek!

Zdroj: betterme.world, eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat