Prostreno.cz

Do péče o pleť i vlasy zakomponujte mléko

Chemické kondicionéry a šampóny již není nutné kupovat. Nahraďte je obyčejným mlékem! Mimochodem, to se dá využít také v boji s rozšířenými póry nebo akné.

Ze statistik vyplývá, že průměrný našinec vypije přibližně 60 litrů mléka ročně. A to prý jeho spotřeba oproti loňskému roku značně klesla! I vaše domácnost patří mezi ty, kde má zmíněná bílá tekutina své nezastupitelné místo? Pak by vás mohlo zajímat, že ji lze báječně využít i ke kosmetickým účelům. Jaké trable s krásou vám mléko pomůže vyřešit?

Stopka akné. Konečně

Na kombinaci mléka s medem nedala svého času dopustit egyptská královna Kleopatra, stejně jako sestra Napoleona Paulina Bonaparte. A obě moc dobře věděly, proč! Med je přirozeně antibakteriální, zatímco kyselina mléčná obsažená v mléce udržuje čistou, hebkou a hydratovanou pokožku. Promícháním obou ingrediencí do konzistence pasty pak vznikne spolehlivé řešení nechvalně známého problému zvaného akné. Dlužno dodat, že ideální doba působení tohoto zlepšováku je něco kolem půl hodiny, poté je čas na oplach vlažnou vodou.

Sbohem, rozšířené póry

Co si budeme vykládat, mít poněkud „výraznější“ póry není žádnou hitparádou. Jenže co si s touhle nevzhlednou patálií počít? Zmíněný kravský produkt je úžasným prostředkem, na který můžete vsadit. Jeho složení totiž rozpouští nečistoty, zpevňuje pleť a zlepšuje její pružnost, zatímco udržuje viditelnost pórů v rozumné míře. Nelze opomenout, že také zabraňuje tvorbě vrásek, což je hodně příjemný bod navíc. Jak ho použít? Aplikace je naprosto jednoduchá, stačí ho nanést na postižená místa a po deseti minutách smýt všechny pozůstatky.

Náprava suchých vlasů. S okamžitým účinkem

Mléko naprosto vyniká i hydratačními schopnostmi, proto hodí záchranné lano vysušeným vlasům se sklony k lámavosti. Proč si s ním tedy neoplachovat hřívu po každém mytí? Ano, jde o efektivní náhradu kondicionéru, který prospěje pokožce hlavy i každému jednotlivému vlasovému folikulu. A to se na kvalitě koruny krásy projeví jen příznivě!

Zdroj: healthline.com, ndtv.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat