Prostreno.cz

Celerová semínka redukují tlak i cholesterol

Jsou malá, ale šikovná. Např. regulace cholesterolu, normalizace krevního tlaku nebo radikální útlum bolesti spojené s artritidou? Ano, to jsou výhody, které vám zprostředkují semena celeru. Do jakých pokrmů tento „medikament“ můžete zakomponovat?

Není žádným tajemstvím, že celer, který moc dobře znali již staří Egypťané, je výživovými poradci považován za prospěšnou potravinu. Co ale jeho semínka? I k jejich konzumaci odborníci nabádají! Koření, jež se báječně hodí do směsí na grilování, bujonů, omáček, marinád, dresinků a zeleninových salátů, má totiž hodně zajímavé „vedlejší účinky“. Proč je tato ingredience tolik vychvalována?

Lék na infekce? Prý ano

Výše zmíněnému ochucovadlu rozhodně nelze odepřít silné antibakteriální působení. Tedy alespoň podle expertů z amerického biomedicínského výzkumného centra, jež nese název Sheffield Hallam University. Ti ho vnímají jako spolehlivý prostředek proti infekcím i bakterii Helicobacter pylori, která napadá žaludeční sliznici, přičemž způsobuje vředy, gastritidu i zhoubné nádory.

Redukce tlaku i cholesterolu, která přijde k duhu

Zase vás lékař důrazně upozornil, že hodnoty cholesterolu máte za hranicí bezpečné míry? Nečekejte na to, až vás postihne nějaká kardiovaskulární choroba a okamžitě jednejte! Pokud se ptáte, co byste měli dělat, odpověď je jednoduchá. Poohlédněte se v obchodě po semenech celeru, která díky obsahu cenných látek prokazatelně snižují vysoký krevní tlak i škodlivý cholesterol. Nelze nezmínit, že také urychlují látkovou výměnu a zpevňují cévy.

Pomoc při artritidě. Ta se hodí

Revmatoidní artritida je systémové autoimunitní onemocnění, které vede k chronickému zánětu synoviální tkáně, což má za následek nevratné poškození chrupavek i kloubů. Ze statistik pak vyplývá, že tahle svízel třikrát častěji postihuje ženy než muže, přičemž u naprosté většiny jedinců vzniká mezi 30. a 50. rokem života. Znáte to až moc dobře? Úlevu může přinést uvedená přísada, jež podle závěrů nedávného amerického průzkumu tlumí bolestivá muka spojená s artritidou o celých 68 %.

Zdroj: shura.shu.ac.uk, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat