Prostreno.cz

Na otravné akné povolejte med se skořicí

Zase máte obličej plný pupínků a teček? Nejvyšší čas na medovo-skořicovou první pomoc! Pleťová maska připravená z těchto ochucovadel vás červených nepřátel co nevidět zbaví.

Bez ohledu na „místo výskytu“ je příčina akné v drtivé většině případů stejná. Strůjcem je zhoršená funkčnost mazových žláz pokožky a vlasových folikul. Tomuto stavu hodně nahrávají genetické dispozice, hormonální nerovnováha, špatně zvolená kosmetika, užívání některých léků nebo stres. Na seznam viníků patří i škodlivé toxiny, které číhají doslova všude – tedy alespoň tak praví dermatologové. Máte s akné co dočinění i vy? Pak by vás mohlo zajímat, že v boji s tímto nešvarem se neuplatní jen speciální přípravky z lékárny. Vždyť hodně účinné zbraně se nacházejí přímo ve vaší kuchyni!

Čas na revizi zásob

Máte ve spíži uskladněný med a v kořence skořici? Pokud tyto mocné ingredience spojíte dohromady, získáte učiněný všelék, který byl s velkou oblibou používán už ve starověku. Že nejde o žádné šarlatánství, to potvrzují i vědci, kteří poukazují na to, že spolupráce uvedených ochucovadel předchází vzniku krevních sraženin, jež mohou způsobit infarkt nebo mrtvici. Sladký medikament podle nich také poskytuje prevenci před rakovinou, posiluje imunitu, tlumí kašel a zmírňuje bolesti kloubů. Jenže tím výčet úžasných pozitiv ještě nekončí. Tenhle zlepšovák totiž zabírá i na pupínky všeho druhu!

Řešení přímo od matky přírody

Nejstarší sladidlo v dějinách je populárním léčebným prostředkem mnoha kožních obtíží, a to včetně akné, vyrážek a popálenin. Hmota z úlu urychluje hojení, působí protizánětlivě a podstatně zlepšuje vzhled jizev. Ani skořice ovšem nezůstává nijak pozadu, jelikož působí antibakteriálně, podporuje krevní oběh a obsahuje mnoho cenných živin zlepšujících kvalitu pokožky. Jak s těmito poklady nejlépe naložit?

Vítaná spása. O třech krocích

Smíchejte tři lžíce medu s jednou lžící skořice a směs nechte lehce ohřát v mikrovlnce. Jakmile následně lehce zchladne natolik, aby vám její aplikace byla příjemná, naneste ji na tvář. To je vše! Nezbývá než vyčkat 10 minut a opláchnout všechny pozůstatky této blahodárné masky. Tak na co ještě čekáte?

Zdroj: medicalnewstoday.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat