Prostreno.cz

Toxiny z těla odplaví obyčejná kopřiva i bazalka

Máte v domácí lékárničce smetánku lékařskou, kopřivu dvoudomou a bazalku pravou? Tyto dary přírody mají schopnost pročistit tělo od škodlivin, které vám mohou přinést nepříjemné komplikace.

Nezdravé stravovací návyky, používání úklidových prostředků na bázi chemie, kouření cigaret, konzumace alkoholu i užívání některých léků. Tohle všechno nahrává hromadění toxinů, které se ve vašem nitru vesele zabydlují. Jak se jich zbavit? To je otázka, na niž existuje jednoduchá odpověď. Do služby se hlásí tyto bylinky s detoxikačními schopnostmi!

Pampeliška jako účinné léčivo

Vnímáte smetanku lékařskou jako plevel, který „hyzdí“ váš dokonale upravený trávník? Tak rychle tuto rostlinu, která je odjakživa neodmyslitelnou součástí ozdravných kúr, nezatracujte. Pampeliška dokáže vykázat nashromážděné škodliviny, přičemž napraví i značně poruchové trávení. Zároveň posiluje imunitní systém a normalizuje hladinu krevního tlaku, tudíž usnadňuje práci celému kardiovaskulárnímu systému. Co takhle si z ní připravit čaj? Koneckonců, popíjet ho můžete i ledově vychlazený, což vás v momentálním období ještě báječně osvěží.

Kopřiva? Spolehlivý čistič útrob

Asi každý z nás se už někdy přesvědčil o tom, že vnější kontakt s kopřivou bývá poněkud nepříjemnou a pálivou záležitostí. Ale víte, co? Odpusťme jí to, protože i tato bylina při očistě organismu nabízí pomocnou ruku. Podporuje totiž funkce ledvin, jejichž úkolem je filtrace odpadních látek. Pokud zrovna nemáte náladu na kopřivový nápoj, zkuste tohoto zelenáče přidat třeba do salátu. Ostatně, naši předci to tak dělali běžně a nemohli si tuto přísadu vynachválit.

Bazalka, všestranný přítel do nepohody

Při kompletním „úklidu“ těla a všech jeho zákoutí lze sáhnout i po bazalce. Oblíbená ingredience, jež si dokonale rozumějí se zeleninovými pokrmy, omáčkami a těstovinami, vykazuje díky obsahu sloučeniny zvané eugenol silné detoxikační vlastnosti, přičemž si hravě poradí i s mikroby, bakteriemi a dalšími zárodky, od kterých nelze očekávat nic dobrého. Sluší se zmínit, že tenhle voňavý poklad rovněž uklidňuje pocuchané nervy, „usměrní“ rozbouřené hormony a bojuje proti zánětům. Dáte mu šanci?

Zdroj: www.food.ndtv.com/health/8-health-benefits-of-nettle-tea-flush-out-toxins-with-this-detox-drink-1655746





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat