Prostreno.cz

Fermentované potraviny jsou pro tělo velice prospěšné

Míváte potíže s trávením nebo vás občas zradí imunita? To chce okamžitou první pomoc v podobě kvašených potravin. Prospějí vám od hlavy až k patě!

Poslední dobou se fermentované potraviny těší velké oblíbenosti. Co je vlastně činí tak zajímavými, že na ně jejich příznivci nedají dopustit? Pochutiny, jež prošly procesem laktofermentace, během kterého se přírodní bakterie živí obsaženým cukrem a škrobem, čímž vytvářejí kyselinu mléčnou, nabízí výhody, které nelze nechat jen tak bez povšimnutí. Zalíbí se tato pozitiva i vám?

Trávení, které vás nenechá ve štychu 

Tím, že si pochutnáte na nějaké té kvašené dobrotě, „pošlete“ do trávicího systému tolik potřebné probiotické bakterie, které v něm nastolí rovnováhu. To ale není jediný důvod, proč se na probiotika klade takový důraz. Je prokázáno, že kromě zažívání příznivě ovlivňují i imunitu, zabraňují vývoji kardiovaskulárních onemocnění, podporují vstřebávání vápníku a posilují kosti. Zároveň mírní symptomy alergie i astmatu, přičemž tlumí laktózovou intoleranci.

Vítaná pomoc při hubnutí. Využijete ji?

Definitivě jste se rozhodli, že nadbytečným kilům vyhlásíte válku? O důvod víc, proč své domácí zásoby obohatit o fermentované poklady. Jelikož jsou nízkokalorické, zasytí vás bez váhových následků. Dalším pozitivem je to, že oproti syrovému či tepelně upravenému jídlu mají mnohem hezčí výživovou hodnotu, tudíž z nich získáte širokou škálu potřebných živin. Mimochodem, nelze opomenout, že vitaminy a minerály přijaté tímto způsobem organismus daleko lépe vstřebává.

Zdroj energie, který uvítáte

Takový kefír, kysané zelí, kombucha či nakládané okurky udrží trávení v bezproblémovém chodu, zatímco vám dodají spoustu snadno absorbovatelných živin. To vše se příznivě projeví na vaší energetické hladině. Odborníci navíc zastávají názor, že spotřeba kvašených potravin zlepšuje náladu a celkové psychické rozpoložení. Uznejte sami, že to vůbec nezní špatně!

Zdroj: sciencedirect.com, healthline.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat