Prostreno.cz

Podrážděné podpaží po holení rychle zklidní osvědčené domácí prostředky

Zase vám po holení v podpaží vyrašila vyrážka, která rozhodně není přitažlivá? Ošetřete své podpaží medem, ovesnými vločkami nebo kokosovým olejem. Rázem bude po starosti!

Není třeba nijak zastírat, že momentální roční období přeje hladce oholenému podpaží, a to bez červených pupínků či dalších kožních nedokonalostí. A teď ruku na srdce, splňuje taková kritéria to vaše? Pokud spíš ne, přičemž navíc máte pokožku značně podrážděnou, měli byste vědět, že úlevné prostředky se skrývají i ve vaší domácnosti. Po čem v krizi sáhnout?

Aloe vera jako vítaný spojenec

Gel z rostliny aloe vera je učiněným pokladem, na jehož schopnosti se sází již tisíce let. Zkrášlující blahodárný nektar obsahující celou řadu vitaminů a minerálů napomáhá regeneraci, zatímco zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné. Jak může prospět vašemu podpaží? Pokud ho budete používat pravidelně, svým chladivým dotekem zabojujete proti začervenání a podpoříte hojení. Obětujete šlahoun této květiny, nebo raději zvolíte další možnost?

Kokosový olej, parťák v nouzi

Další alternativou proti zmíněné patálii je kokosový olej. Ten se může pochlubit antifungálními a hydratačními vlastnostmi, takže vám v řádu několika minut hodí záchranné lano. Jamile voňavé „pomazání“ s nádechem exotiky vetřete přímo do problematické oblasti, nechte ho důkladně vsáknout. Kůže vás přestane nepříjemně svědit, ale také předejdete zánětům.

Med, nečekaná kosmetika

Na med sázela už Kleopatra, která si ho ráda přidávala do lázně. Proč se tedy od jedné z nejkrásnějších panovnic historie trochu neinspirovat? Poklad z úlu má uklidňující, antimikrobiální a regenerační schopnosti, proto je báječnou první pomocí. Spojte ho s vodou, naneste a několik minut vyčkejte. Následně opláchněte všechny pozůstatky a užijte si pocit sladké útěchy!

Ovesné vločky přijdou vhod. A nejen ráno

Trpíte-li na vyrážky, které se po holení objevují se železnou pravidelností, je vždycky dobré mít po ruce ovesné vločky. Proč tenhle obilný výrobek patří do povinné výbavy domácí lékárničky? Snadná odpověď. Nabízí totiž antioxidanty a zároveň působí protizánětlivě, takže jako řešení problému funguje spolehlivě. Promíchejte ho s vlažnou vodou a vzniklou pastu aplikujte do podpaží. Po deseti minutách pokožku omyjte.

Zdroj: www.medicalnewstoday.com/articles/321907, www.instyle.com/beauty/skin/how-to-shave-armpits





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat