Prostreno.cz

Potraviny a nápoje zhoršující celulitidu

Dopřáváte si dietní sodovku? Nepohrdnete bílým pečivem ani pizzou? Pak se nedivte, že vás pohled na odhalená stehna vůbec netěší. Díky těmto gastronomickým prohřeškům se tvoří kosmetický postrach všech žen!

V encyklopedii bychom se dočetli, že celulitida není nic jiného, než akutní hnisavý zánět. Fitness specialisté a dermatologové to vidí tak, že jde o nahromaděný podkožní tuk, který se váže s vláknitou pojivovou kolagenovou tkání a vlivem rozpínání buněk se pak „tlačí“ k povrchu kůže, čímž vzniká hrbolatý vzhled. Tak či tak, pravdou je, že nad danajským darem v podobě pomerančové kůže nikdo dvakrát nejásá. Víte o tom svoje? Pak byste si měli dát pozor na určité potraviny a nápoje, které nejenže vzniku tohoto nešvaru zvesela pomáhají, ale podstatně zhoršují i jeho stávající průběh. Co z jídelníčku raději vyřadit?

Dietní soda? To je prý zlo

V rámci redukce váhy i dodržování pitného režimu jste se rozhodli, že přes práh vašeho domu může „přejít“ jen dietní soda? To zřejmě není nejlepší nápad. Americká výživová poradkyně Mary D. Eades ve své knize o hubnutí odhaduje, že aspartam (sladidlo nacházející se ve většině šumivých nízkokalorických výrobků) způsobuje migrénu, stimuluje chutě k jídlu a povzbuzuje tělo k ukládání tukových zásob, což „hrbolatému nadělení“ jenom nahrává. Na co dalšího si dát pozor?

Bílé pečivo také není žádná hitparáda

Bílá mouka, ze které je „bledé pečivo“ vytvořené, obsahuje pouze jednoduché sacharidy. Jestli získanou energii z těchto pochutin rychle nevyužijete, cukry se přemění na tuky. To pro vývoj celulitidy představuje naprosto ideální podmínky. Nemusíme snad ani zmiňovat, že na seznam záludných produktů patří i světlé těstoviny, pizza nebo sladké pečivo, jako jsou koblihy, koláče a croissanty.

Alkohol jako nepřítel

Jedna sklenka k večeři? V případě, že to u ní zůstane, nemáte se čeho bát. Úplně jiný scénář je to ale v případě, pokud toto množství několikanásobně překročíte. Experti varují, že metla lidstva negativně ovlivňuje krevní cévy, kvůli čemuž pak „krabatá patálie“ působí mnohem děsivěji.

I zpracované maso má svou temnou stránku

Často se na vašem stole objevují uzeniny? Měli byste vědět, že tyto výrobky v sobě ukrývají vysoký podíl cholesterolu a hlavně sodíku, jehož nadbytek vede k zadržování tekutin a otokům, které situaci kolem zmíněného kosmetického prokletí o poznání zhoršuje.

Zdroj: healthline.com, eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat