Prostreno.cz

Ořechy udělají z vašeho líného partnera alfasamce

Výkonný, plný síly, mužnosti, smyslnosti a touhy. O tom sní snad každý milenec! Mohou mu se sexuálními funkcemi pomoci dvě hrsti ořechů denně? Že váháte!

Ořechy jsou báječnou svačinkou dodávající energii. A za co dalšího jim, zvlášť muži, poděkují? Nový výzkum (1) naznačuje, že každodenní konzumace 60 g ořechů může zlepšit pánské sexuální funkce. Jak se k tomuto tvrzení došlo?

Vědci ze Španělska, jejichž poznatky uveřejnil časopis Nutrients, po dva týdny podávali polovině ze skupiny 83 zdravých mužů ve věku mezi 18 a 35 lety dvě hrsti mandlí, vlašských či lískových ořechů (obvykle je smíchali dohromady). Vycházeli přitom z pokusů provedených v roce 2018, kdy světem prolétla zpráva, že ořechy zřejmě zlepšují kvalitu spermií, zesilují orgasmus a pozitivně ovlivňují sexuální touhu (+).

Výzkumníci použili dva zdroje údajů k posouzení změn erektilních funkcí. (Odpovědi účastníků z dotazníků doplnili o analýzu biomarkerů, tedy specifických molekul ze vzorků krve.) Všichni muži zároveň odevzdali vzorky krve a spermatu. Jak vše dopadlo?

Erektilní dysfunkce a rizikové faktory

Erektilní dysfunkce (ED) je neschopnost získat erekci a udržet ji dostatečně dlouho – pro uspokojivý pohlavní styk. Tento stav pravděpodobněji postihuje starší muže, přičemž mezi faktory, které k němu přispívají, patří kouření, nedostatečná fyzická aktivita, stres, konzumace přílišného množství alkoholu, nadváha, obezita a nezdravá strava. Právě jídelníček by určitě měl být spíš středomořský – doplněný právě o ořechy, třeba i pistácie, které, stejně jako jiné ořechy, obsahují několik antioxidantů a arginin, což jsou silné sloučeniny zvyšující vazodilataci. A tím už se dostáváme k výsledkům experimentu (2).

Ve srovnání s kontrolní skupinou „muži s ořechy“ vykázali významné zlepšení v rámci dvou měření erektilní a sexuální funkce, konkrétně orgasmické činnosti a sexuální touhy. „Jsme si skutečně jistí, že zahrnutí ořechů do pravidelné stravy výrazně zlepšuje sexuální a orgasmické funkce,“ nechávají se slyšet autoři výzkumu s tím, vyzývají k dalším rozsáhlým studiím, jenž potvrdí jejich zjištění a odhalí mechanismy, které vysvětí, proč je konzumace ořechů tak přínosná (2).

Zdroj: (1) www.intimmedicine.com/blog/2020/04/16/nuts-for-sex/, (2) www.health.harvard.edu/mens-health/eating-more-nuts-may-improve-sexual-function





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat