Prostreno.cz

Sporty, při kterých se zbavíte přebytečných kil

Horké dny jsou pomalu za námi, což nahrává sportování. Jaký druh pohybu si maximálně užijete a kdy se zbavíte nechtěných špíčků?

Sportování v létě i na jeho konci je vhodné zejména v dřívějších ranních či večerních hodinách. Důležitý je dostatečný přísun tekutin a v neposlední řadě naslouchání svému tělu. Dobrou zprávou je, že vhodných aktivit existuje víc než dost, stačí si jen vybrat tu správnou. Který druh pohybu vás zláká?

Aktivita s raketou

Je zcela jedno, zda zvolíte tenisovou, badmintonovou, pingpongovou, případně jinou raketu. Vždy zapojíte svalstvo celého těla, vydáte ze sebe přebytečnou energii a vyřádíte se. Plážové „pinkání“ vám navíc umožní spojit příjemné s užitečným. Osvěžíte rozpálené tělo ve vodě a zároveň se popasujete s náročným, ale o to účinnějším pohybem.

Kolečkový relax

Skateboardy, longboardy a různé další „desky“ jsou nevyhnutelně spjaty s letní sezonou. Co je ale úplným letním evergreenem? Kolečkové brusle. Ty milují ženy, muži, děti i teenageři. Na kolečkových či in-line bruslích spálíte překvapivé množství kalorií. Nezapomínejte ale na to, že při tomto sportu každoročně dochází k velkému počtu vážných úrazů! Myslete na to ještě předtím, než se na brusle postavíte, a vždy si vezměte na hlavu helmu!

Míčové potěšení

Poskakování v písku není zdaleka tak jednoduché jako na rovné zemi. Když k tomu navíc zapojíte horní část těla, především paže, o komplexní trénink celého těla máte postaráno. Jediné, co k plážovému volejbalu potřebujete, je kromě hřiště a míče parta stejně sportuchtivých hráčů.

Chůze, běh či turistika?

I když tracking, nordic walking či jogging nepatří vyloženě k letním druhům sportů, v rozkvetlé přírodě dokáží poskytnout úplně jiný zážitek. Čím intenzivnější je vaše tempo a náročnější trasa, tím víc dostane zabrat pohybový aparát. Posílíte nejen svalstvo, ale také kardiovaskulární systém, navíc odbouráte tuky i stres. Pobyt v zeleném prostředí vás také přivede na úplně jiné myšlenky, což ocení zejména vaše psychická stránka.

Cyklistika

Šlapáním na kole posilujete svá lýtka a stehna, aniž byste nadměrně namáhali klouby. Cyklistika má pozitivní vliv na budování výdrže, spaluje kalorie, zlepšuje zdraví srdce a snižuje stres. Během jízdy nepotřebujete společnost. Vše, co musíte udělat, je vybrat si kolo a závodit o dobré zdraví! Není zrovna tohle váš šálek kávy? Nevadí, je tu ještě jedna možnost.

Ach ta voda

Ať už zvolíte slanou nebo sladkou vodu, případně její chlorovou podobu, požitek z celkového uvolnění se po krátké rozplavbě jistě dostaví. Kromě účinného tréninku celého těla poskytuje plavání i určitou relaxaci unaveným svalům a kloubům. Vždyť ne nadarmo se říká, že jde o nejzdravější sport, při kterém nejsou klouby ani páteř vystaveny otřesům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat