Prostreno.cz

Kávové masky na obličej stojí za vyzkoušení

Zkombinujte aloe vera, mléko nebo jogurt s vaší milovanou kávou. Tímto způsobem se dá totiž vyzrát na stárnutí, otravné pigmentové skvrny i rozšířené póry, které vás tolik deprimují!

Že káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě, o tom zřejmě nikdo nepochybuje. Ostatně, potvrzují to i statistiky. Z těch jednoznačně vyplývá, že se denně vypije přes dvě miliardy šálků. Ano, tolik! Ani vy si bez černého zlata neumíte představit svou existenci? O důvod víc, proč nezůstat jenom u konzumace. Co kdybyste si s pomocí tohoto vyhledávaného stimulantu vytvořili pleťovou masku, která vyřeší všechny vaše kosmetické potíže? Zde jsou hned tři „receptury“!

Ošetření, jež vyrovná tón pleti

Můžete si o rovnoměrném tónu pleti nechat jenom zdát, protože vaši bezchybnou vizáž i nervy ničí pigmentové skvrny, s nimiž si prostě nevíte rady? Zachovejte klid, na každou potíž existuje řešení! Ve vašem případě ho představují dvě polévkové lžíce aromatického nakopávače vmíchané do optimálního množství gelu z květiny aloe vera, čímž vznikne konzistence pasty. Získaný zlepšovák si naneste krouživými pohyby na obličej i krk a nechte ho působit do úplného zaschnutí. Jakmile se tak stane, odstraňte všechny pozůstatky vlhčenými ubrousky nebo vlažnou vodou.

Konec rozšířeným pórům

Výraznější póry nejsou žádnou hitparádou, o čemž většina žen ví své. Patříte mezi ně i vy? Pak je nejvyšší čas na první pomoc! Připravte si lžíci mléka a smíchejte ji s dvojnásobným množstvím kávové sedliny. Po aplikaci a jemné masáži vyčkejte 20 minut, než bude čas na oplach. Co tím získáte? Černé zlato je báječným exfoliačním prostředkem, který odstraní odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky. Tento druh peelingu je vhodný při rozšířených pórech i celkově unaveném vzhledu, zatímco usnadní lepší absorpci používané kosmetiky.

Delší mládí? Bez problému

Rádi byste trochu zpomalili tvorbu vrásek a zůstali vizuálně mladší o něco déle? Teoreticky vzato vám nic nebrání. Budete-li si sypkou kofeinovou vzpruhou v kombinaci s jogurtem ošetřovat tvář alespoň dvakrát týdně, výsledek vás příjemně překvapí. Tato maska pleť hloubkově vyživí, přičemž ji poskytne nejen hydrataci, ale i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Také podpoří regeneraci i tvorbu nepostradatelného kolagenu. Zkrátka a dobře, tahle péče se nemůže minout účinkem!

Zdroj: https://www.urbancompany.com/blog/beauty/coffee-face-pack-recipes-for-glowing-skin/, healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat