Prostreno.cz

Bromelain je enzym, který naleznete v ananasu

Silnější imunita, snížené riziko rakoviny, podpora při hubnutí nebo lepší šance na založení rodiny. Tohle všechno nabízí bromelain, který také čistí tepny od usazeného cholesterolu a urychluje rekonvalescenci.

O bromelainu se v lékařské profesi mluví stále častěji. A to v samých superlativech! Proč se enzym vyskytující se v čerstvém ananasu těší takové oblibě a pozornosti? Tato specifická látka rozkládá proteiny na aminokyseliny, jež jsou nedílnou součástí téměř všech biologických procesů probíhajících v těle. Tím vlastně ovlivňuje funkce většiny orgánů a hraje klíčovou roli v transportu živin, přičemž se podílí na regeneraci. Žádný div, že bromelain má pro odborníky slibný léčebný potenciál, proto jeho konzumaci vřele doporučují. Jaké účinky by mohl mít přímo na vás?

Ochrana před srdečními nemocemi

Poznatky několika nezávislých studií se shodují v tom, že jmenovaná látka zlepšuje průtok krve, čímž podstatně snižuje riziko krevních sraženin. Souběžně je velice účinná při rozkládání plaku v tepnách, který vzniká usazováním škodlivého cholesterolu. Působí tedy jako vítaná prevence kardiovaskulárních onemocnění, na níž si vlastně i pochutnáte.

Úleva při osteoporóze

Osteoporóza je metabolická porucha projevující se řídnutím kostní tkáně. To se bohužel neobejde bez nepříjemných symptomů, do nichž spadá palčivá bolest, otoky, ztuhlost kloubů či omezená hybnost. Jak zmírnit utrpení? S trochou nadsázky by se dalo říct, že kouskem exotického ovoce, z něhož načerpáte uvedený enzym. Závěry výzkumu publikované v magazínu Clinical Rheumatology sdělují, že díky jeho protizánětlivým vlastnostem působí podobně jako běžně předepisované léky na osteoporózu.

Zesílená imunita

Aktuálně se obranyschopnost skloňuje snad ve všech pádech. Nechcete být další na řadě, koho bacil odkáže do postele s horkým čajem a teploměrem? Pak si „naordinujte“ zázračnou sloučeninu, jíž je věnován tento článek. Je prokázáno, že zlepšuje imunitní reakce organismu, bojuje proti infekcím a podstatně zrychluje rekonvalescenci. Mimochodem, sluší se dodat, že bromelain rovněž podporuje hubnutí a plodnost, zatímco omezuje pravděpodobnost rakoviny.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat