Prostreno.cz

Nepodceňujte zimní péči o vlasy. Jakých pravidel byste se měli držet

Máte z pohledu do zrcadla po náladě, protože vaše hříva působí nepřitažlivým dojmem? Ke všemu se láme a třepí? Možná je to tím, že to přeháníte s očistou. Nebo nepoužíváte správné kosmetické produkty. Bez kterých se teď vaše hlava neobejde?

Už se nemůžete dočkat, až si konečně začnete naplno užívat zimních radovánek? Věřte, že vaše vlasy takové nadšení nesdílejí. Nízké teploty, divoké povětrnostní podmínky, přechody z tepla do zimy a nošení čepic jim totiž dává pořádně zabrat. Jak se o ně starat, aby zůstaly zdravé a krásné i v momentálním ročním období?

Mytí. Méně je někdy více

A teď se přiznejte, nemáte náhodou ve zvyku dennodenní mytí hřívy? Ano, ten následný pocit čistoty, hebkosti a nadýchanosti je samozřejmě příjemný. Nicméně měli byste vědět, že přesně tímhle kadeřím extra dobře neděláte. Častá očista jim krade potřebnou hydrataci, což přináší následky v podobě lámavosti a třepení. Bohatě stačí, když po šamponu sáhnete dvakrát, třikrát týdně.

Produkty bez oplachu jako fajn nápad

Kondicionér nebo maska, které se neoplachují? To je přesně ono! Tyto pečující produkty zanechávají na koruně krásy tenký film, jež funguje jako ochranný štít před nepříznivými vnějšími vlivy. Když je budete aplikovat až od poloviny délky směrem dolů, zabráníte zplihlosti, přičemž se vám kštice nebude tolik mastit.

Soustřeďte se na výživu

Děláte si zábaly nebo masky? Je-li vaše odpověď záporná, je nejvyšší čas začít. V tomhle směru je naprosto báječný olivový, mandlový nebo kokosový olej. Ať už zvolíte kterýkoli, jakmile ho vmasírujete ke kořínkům, necháte hodinu působit a poté smyjete, máte postaráno o smršť výživných látek. Ty přispějí k hloubkové výživě, podpoří růst, zabrání vypadávání a dodají lesk. Co víc si přát…

Omezte použití stylingových nástrojů

Fén, kulma nebo žehlička. Využíváte jejich služeb téměř každé ráno? Zkuste je sem tam nechat odpočinout a vlasy si spleťte třeba do volného copu. Možná byste nevěřili, jak jim taková pauza od sálajícího horka prospěje. Když už jsme u té úpravy, nepodceňujte ani výběr hřebenu. Ideální je ten s dřevěnými štětinami, protože nedráždí pokožku hlavy, snižuje statickou elektřinu a nepoškozuje vlasové folikuly.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat