Prostreno.cz

Potraviny, za které vám srdce poděkuje

Ovesné vločky, rajčata a mango. Že spolu nemají nic společného? Na první pohled možná ne, ovšem jejich složení reguluje cholesterol, normalizuje tlak a zabraňuje poškození cév. Jde tedy o skvělou srdeční medicínu!

V dnešní době se spousta lidí pečlivě stará o svůj zevnějšek, ovšem zapomíná na své nitro. Vážně je ale nová manikúra, trendy odstín vlasů či dokonale upravené obočí důležitější než pevné zdraví? Odpovědět na tuto otázku by si měl každý sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Přitom ke zlepšení celkové kondice mnohdy stačí tak málo! Věděli jste, že prostým zařazením těchto potravin do stravy prospějete celému kardiovaskulárnímu systému?

Ovesné vločky, prima start dne

Ovesné vločky mají už nějakou dobu status super snídaně. A není se vůbec čemu divit! Jejich jedinečné složení dodává energii, bojuje proti zánětům, podporuje hubnutí a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Opěvovanému obilnému výrobku nelze odepřít ani fakt, že pomáhá regulovat cholesterol, zatímco přispívá k normalizaci krevního tlaku. A tím se dostáváme k tomu, že „miska ovsa“, jež v podstatě stojí pár korun, vlivem svého nutričního profilu poskytuje prevenci před kardiovaskulárními chorobami. Ano, tady skutečně platí úsloví, že za málo peněz, hodně muziky…

Rajčata jako doporučovaná surovina

Že jsou zralá rajská jablíčka červená, toho si bezesporu všiml každý. Málokdo ale tuší, proč tomu tak je. Svůj typický odstín mají díky lykopenu, což je unikátní barvivo, které spadá do kategorie karotenoidů. Tento antioxidant má v popisu práce chránit srdce před poškozením. Jeho pole působení je však ještě o něco širší, protože podle vědců snižuje riziko rakoviny a oddaluje řídnutí kostí. Co říkáte, nedostali jste chuť na rajčatový salát?

Mango si dávejte častěji

Plody mangovníku představují exotiku, kterou si může dovolit každý, a to i v našich netropických končinách. Tenhle cizokrajný „dáreček“ je považován za prostředek, který předchází poškození cév a celkově zlepšuje odolnost organismu. Mimochodem, je známý také tím, že stimuluje tvorbu žaludečních šťáv a svědčí ostrému zraku, takže ho oceníte z více důvodů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat