Prostreno.cz

Jak moc vám prospěje ibiškový čaj

Pružnější pleť, útlum zánětů, silnější imunita i dávka tolik potřebného optimismu. To jsou jen některé benefity, které na vás čekají v šálku ibiškového čaje. Necháte si je ujít? Byli byste sami proti sobě!

Kdo jezdí na dovolenou do Egypta, Maroka nebo Tunisu, ten ví, že ibiškový čaj neboli karkadé patří k místnímu folkloru. Proč však tento nápoj typické červené barvy nepít i v našich končinách? Nabízí  spoustu zajímavých zdravotních bonusů, kterým se nebude bránit tělo ani psychika. Zde jsou pádné důvody, proč tohle voňavé občerstvení udělá dobře i vám!

Redukce cholesterolu 

Máte-li potíže s vysokým cholesterolem, nemělo by vám uniknout, že možné řešení představuje právě zmíněná „medicína“. Obsahuje nezanedbatelné množství flavonoidů, což jsou organické chemické sloučeniny zabraňující usazování krevního tuku na stěnách cév, čímž do značné míry přispívají k redukci škodlivého cholesterolu i normalizaci tlaku.

Stopka zánětům, ze kterých nic dobrého nekouká

Pokud trpíte chronickým zánětem a obáváte se, že stálý příjem chemických léků zničí vaše zažívání, zvažte, že svou domácí lékárnu rozšíříte o ibiškový čaj. Je všeobecně známo, že vykazuje protizánětlivé schopnosti, tudíž může být součástí nejedné ozdravné kúry. Jako bod navíc lze považovat i to, že urychluje metabolismus. A to vždycky přijde vhod!

Dobrá nálada. Už po pár doušcích

K výčtu pozitiv nezpochybnitelně patří informace, že onen životabudič funguje jako parádní náhražka antidepresiv. Již několik odborných výzkumů prokázalo jeho blahodárný vliv na nervovou soustavu. Není tedy pochyb o tom, že tento prostředek zbavuje splínů a zlepšuje náladu.

Silnější imunita a delší mládí

Specialisté z oblasti výživy poukazují na fakt, že vitamin C pomáhá tělu správně zpracovávat železo, proto se nevyplácí podceňovat jeho příjem. A že ho lze najít jen v citronech a pomerančích? Omyl. „Céčko“ načerpáte i z uvedeného nápoje. Tím si posílíte imunitní systém a zvýšíte ochranu před všemožnými bacily. Tedy kromě jiného, protože vitamin C se podílí i na tvorbě kolagenu, který zachovává pružnou pleť a zpomaluje tvorbu vrásek.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat