Prostreno.cz

Vláčná pokožka díky překvapivým pomocníkům

Podmáslí, olivový olej nebo med. Věřte, nebo ne, tahle povedená trojka zvláční vysušenou pokožku na rukou jako nic! Zkusíte, jak skvěle funguje?

Aktuální nízké teploty možná k začátku roku patří, nicméně ne každý jejich příchod zvesela oslavuje. Máte jejich vinou suché a popraskané ruce, které nepříjemně svědí? Rozčiluje vás zarudlá a odlupující se kůže mezi prsty? Nečekejte, až se situace ještě zhorší a okamžitě jednejte. Záchranné lano nabízejí tyto domácí prostředky!

Podmáslí není jenom k pití

Čas od času si podmáslí naordinujete na podrážděný žaludek? Dobrá volba, protože tato zbytková tekutina, která vzniká při procesu stloukání másla, podporuje trávení i zdravou střevní mikroflóru. Co když ale zkusíte zevní použití a budete si v podmáslí máčet ruce až po zápěstí? Budete příjemně překvapení z jeho zvláčňujících schopností! Obsažená kyselina mléčná navíc zlepší pružnost epidermu a přispěje k odstranění odumřelých buněk.

Skvělým řešením je olivový olej 

V dobách dávno minulých byl olivový olej považován za posvátný a platil za symbol míru. Dnes je oblíbenou kuchyňskou surovinou, která prý reguluje hladinu cholesterolu, představuje prevenci degenerativních onemocnění a předchází kornatění cév. Učiněné divy však svede i s pletí, neboť prokazatelně zpomaluje biologický proces stárnutí i tvorbu vrásek. Pokud budete olivové mazání používat jako běžný krém, zbavíte se problému s vysušenou pokožkou, jež vás tolik trápí.

Pozvěte ke spolupráci med

Med je pověstný svými antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi, stejně jako vysokým podílem výživných látek. Nelze mu upřít ani to, že skvěle hydratuje, což se vám jen hodí. Poskytuje ale i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Že vás nikdy nenapadlo nahradit jím kosmetiku? Nevadí, všechno je jednou poprvé! Nejprve si ruce lehce navlhčete a poté si jeho menší množství vetřete do kůže. Po chvilce působení smyjte veškeré pozůstatky sladkého zlepšováku a těšte se z výsledků, které kúra přinesla.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat