Prostreno.cz

S těmito potravinami dáte sbohem vráskám i celulitidě

Pokud na tváři objevíte první vrásky nebo se vaše tělo potýká s celulitidou, znamená to, že vám v těle ubývá kolagen. Na trhu existuje spousta výrobků s kolagenem, které pomáhají projevy stárnutí a celulitidu zmírnit. Naštěstí nemusíte hned běžet do obchodu pro drahé krémy! Nabízíme vám totiž přehled těch nejběžnějších potravin, které kolagen buď obsahují nebo podporují jeho tvorbu.

Kolagenem k věčnému mládí

Kolagen je součástí našeho těla a nachází se kromě jiného v kůži, vazivu, šlachách, chrupavkách a kostech. Kolagenová vlákna posilují pojivové tkáně a zajistí pleť vypnutou a hladkou. S postupujícím stárnutím ruku v ruce s volnými radikály a slunečním zářením klesá hladina kolagenu v našem těle a následkem toho se začínají objevovat vrásky a celulitida. Abychom tomu zabránili nebo alespoň projevy stárnutí zmírnili, můžeme dodat tělu kolagen výživou.

Na zdravou zářivou pleť bez vrásek vám pomohou následující potraviny:

Ryby

Ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, které zabraňují odbourávání kolagenu v těle. Obzvlášť vysokou hladinu zdraví prospěšných mastných kyselin mají losos a tuňák.

Bobuloviny

Ať už jsou to jahody, brusinky nebo bezinky, všechny druhy bobulovin posilují kolagenová vlákna. To platí i o červeném ovoci a zelenině jako jsou třešně, paprika, červená řepa nebo rajčata.

Batáty

Sladké brambory mají vysoký podíl vitaminu A, který podporuje vlastní výrobu kolagenu v těle.

Ovesné vločky

I ovesné vločky jsou přírodní posilovač kolagenu. Důvodem je L-arginin, aminokyselina, která zajišťuje obnovu buněk.

Ořechy

Ořechy vám dodají nejen zdravé oleje, ale také L-carnitin, který povzbuzuje tvorbu kolagenu, a působí tak proti stárnutí pleti a celulitidě.

Vejce

Vejce jsou přírodním zdrojem nejen bílkovin, ale také lysinu, prolinu a kolagenu. Všechny tři látky dohromady působí příznivě na přirozenou tvorbu kolagenu v těle.

Plody moře

Kromě ryb jsou bohatým zdrojem kolagenu také ústřice. Navíc jsou dobrým zdrojem železa a vitaminu C, který naše tělo pro tvorbu kolagenu potřebuje.

Už se vám z toho jídla točí hlava? Tak nabízíme ještě čaj. Ten sice neobsahuje kolagen, ale je doslova bojovníkem proti vráskám. A ať už si vyberete zelený, černý, bílý nebo také poslední dobou populární oolong čaj, nemůžete šlápnout vedle.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat