Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro zdravou štítnou žlázu

Máte nasušené zásoby petržele? No výborně, vaše štítná žláza za to bude vděčná! A proč nesmírně ocení i častější konzumaci mořských plodů nebo lněných semínek?

Štítná žláza je zodpovědná za mnoho procesů probíhajících v těle. Produkuje hormony regulující metabolickou rychlost, přičemž přímo ovlivňuje trávicí a srdeční funkce. Dále kontroluje svaly, udržuje kostní hmotu a zasahuje do výkonnosti nervů i dýchání. Co když tento orgán ale nepracuje správně?

Zima, chudokrevnost a děravá paměť

„Pacient“ může nekontrolovatelně přibírat na váze, cítit únavu, mít sklony k depresím či trpět na zažívací potíže. Rovněž se objevuje nadměrné vypadávání vlasů, anémie, zapomětlivost, citlivost na chlad nebo třes rukou. Chcete tomu předejít? Zahrňte do jídelníčku potraviny, které kondici štítné žlázy „podrží“! Konkrétně tyhle lékaři vřele doporučují…

Petržel je zdroj všeho dobrého

Poslední dobou se petržel stále častěji dává do souvislosti s nižším rizikem rakoviny. K vám se tato informace ještě nedonesla? Bylinka pocházející z jižní Evropy obsahuje sloučeninu zvanou apigenin, jež zabraňuje rakovinnému bujení. Sluší se dodat, že zároveň detoxikuje, zatímco omezuje pravděpodobnost osteoporózy. Ovšem její pravidelná konzumace blahodárně působí i na štítnou žlázu, proto tohoto zeleného dobrodince ze stravy rozhodně nevykazujte. Co dalšího je trefou do černého?

Mořské plody. Luxus, který si nebojte dopřát

Ano, je pravda, že ústřice, krevety a další dary moře nepatří mezi nejlevnější položky, nicméně berte jejich vyšší cenu jako investici do svého zdraví. V hojné míře z nich načerpáte jód, který je pro jmenovaný orgán naprosto klíčový. Jejich nutriční profil slibuje i posílení imunity, redukci cholesterolu a ochranu před záněty. Dočkáte se také vylepšené kvality vlasů i rychlejšího hojení ran.

Lněná semínka, prospěšná svačinka

Že z lněných semínek nic kloudného nekouká? Ale kuš! Díky vysokému podílu omega-3 mastných kyselin na štítnou žlázu působí přímo blahodárně. Platí i za velice silný protizánětlivý prostředek bojující proti různým onemocněním. O těchto plodech je rovněž všeobecně známo, že pomáhají stabilizovat hormonální nerovnováhu, uklidňují pocuchané nervy a posilují kosti.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat