Prostreno.cz

Úlevové bylinky pro namožené svaly

Máte kvůli náročnému tréninku potíže s pohybovým aparátem? Naordinujte si kurkumu, zázvorový čaj nebo chilli papričku. Rázem budete jako rybičky!

Podle průzkumu, který byl zveřejněn na francouzském serveru Gentside, jsou první dva měsíce roku obdobím, kdy fitcentra praskají ve švech a přírodní stezky se prohýbají pod tíhou běžců v reflexních barvách. A důvod je jasný! Lidé se v rámci novoročního předsevzetí snaží zapracovat na svých křivkách, aby byli připraveni na jaro i následující plavkovou sezonu. Je to i váš případ? Pak se vám občas může stát, že si dáte do těla až příliš, kvůli čemuž se dostaví nepříjemné svalové bolesti. Jak je zmírnit? Úlevu slibují tyto prostředky!

Kurkuma jako váš spojenec

Kurkuma neboli indický šafrán patří na seznam nejstarších a nejpoužívanějších přírodních léčiv. Toto koření nabízí mnoho prospěšných látek, ovšem vy nejvíce oceníte přítomnost žlutého barviva zvaného kurkumin, které vykazuje silné protizánětlivé účinky, zatímco zlepšuje prokrvování. Oblíbené sypké ochucovadlo lze využít ve formě čaje nebo pasty, s níž si potřete problematické oblasti. Stačí jen smíchat kurkumu s trochou vlažné vody.

Zázvorový čaj? Blaho v každém doušku

Že zázvor pomáhá na chřipku a nachlazení, to jste nejspíš už sami zjistili. Nesčetněkrát. Víte ale, že jeho jedinečné složení výrazně omezuje také bolesti končetin, jež vás tolik sužují? Chuť i samotnou účinnost zázvorového čaje lze podpořit přidáním medu či citronové šťávy.

I chilli papričky představují řešení

Pálivé papričky jsou známou dietní potravinou. Prokázalo to mnoho studií, přičemž se všechny shodují v tom, že vlivem jejich každodenní konzumace metabolismus pracuje zhruba o 25 procent rychleji. Vědci si to vysvětlují obsahem rostlinného alkaloidu kapsaicinu, který ovšem přijde k duhu i jinak, neboť na namožené svaly působí přímo blahodárně. Mimochodem, tato sloučenina zároveň stimuluje produkci šťastných hormonů neboli endorfinů. A to vůbec není od věci!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat