Prostreno.cz

Domácí bylinkové čaje uleví bolavým zubům

Černý, šalvějový nebo kurkumový. Už jste někdy slyšeli o tom, že tyto horké nápoje dokážou s bolestí zubů rázně zatočit? Kterému dáte přednost?

Zabolí vás chrup pokaždé, když se do něčeho zakousnete? Nebo trpíte spíše s každým lokem studené tekutiny? Příčinou mnohdy bývá zánět, opotřebovaná zubní výplň nebo zubní kaz. Ano, návštěva stomatologa by vás určitě minout neměla, protože odborník snadno odhalí, odkud pramení váš problém. Jenže co si počít do doby, než se k němu dostanete? Od bolesti si můžete pomoci konzumací těchto čajů!

Černý čaj jako překvapivá medicína

Nic proti vychvalovanému zelenému, ovšem i černý čaj má své nesporné přednosti. Koneckonců, jako malý poklad ho v minulosti vnímali už obyvatelé Tibetu a Sibiře, kteří ho využívali jako měnu a platidlo až do devatenáctého století. Tento životabudič díky vysokému podílu flavonoidů a tříslovin předchází špatné oxidaci cholesterolu, brání vývoji krevních sraženin a zachovává propustnost cév. Také poskytuje prevenci před rakovinou, posiluje imunitu a tlumí bolístky nejrůznějšího původu. Dáte si?

I šalvějový čaj představuje první pomoc

Šalvěj není v lidovém léčitelství žádným nováčkem. Starověcí šamani v její přítomnosti vyvolávali duchy svých předků a při magických rituálech ji přidávali do všemožných lektvarů a vykuřovadel. I staří Římané tuto bylinu považovali za posvátnou, neboť s ní zaháněli různé neduhy a věřili v její zázračnou moc. Co má šalvěj společného s aktuálním dentálním nadělením? Vlastně všechno, což ovšem zjistíte sami ve chvíli, kdy vypijete poslední doušek. Pocítíte úlevu, kterou tolik potřebujete!

Kurkumový čaj slibuje zázraky

I kurkuma by měla patřit do povinné domácí výbavy, neboť nabízí mnoho cenných živin. Nejopěvovanější z nich je zřejmě žluté barvivo kurkumin, jež se chlubí famózními antioxidačními účinky. Díky tomu má indický šafrán pověst prostředku, který tiší bolesti, likviduje všemožné parazity, normalizuje hladinu rozbouřených hormonů a zlepšuje náladu. Stačí ho zalít vodou! Takže na zdraví a do dna!





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat