Prostreno.cz

Domácí lékárna v hrsti pistácií

Chcete stárnout pomaleji a ještě zatočit se záněty? Nebo byste uvítali raději silnější imunitu či ukázkovou krvetvorbu? Buď jak buď, pistácie vám to zařídí!

Pistácie pravá. Tak zní název keře, který ve Střední a západní Asii rostl již před devíti tisíci lety. Tehdy se pod ním scházeli milenci a naslouchali, zda uslyší praskat zralé oříšky, což by předpovídalo šťastnou budoucnost. Dnes si pistácie s věštěním a zamilovanými páry nikdo nespojuje, ovšem tyto drobné plody se dávají do souvislosti pro změnu se zdravím. Jaké mají složení a co všechno mohou tělu přinést? Zde je hned několik důvodů, proč je v obchodě nepřehlížet!

Regulace cholesterolu. Ta se hodí

Vysoký cholesterol je lidové označení pro dyslipidémii, tedy nepříznivě změněnou skladbu krevních tuků. Tento stav podstatně zvyšuje riziko arteriální hypertenze a kardiovaskulárních chorob, ovšem pacienta mnohdy trápí i nedokrvování končetin, neprůchodnost tepen a potíže s oběhovým systémem. Jak cholesterol zase stabilizovat? Jednou z možností je konzumace uvedených ořechů, jejichž složení je chutnou první pomocí. Tedy alespoň podle odborníků.

Silné kosti a útlum zánětů

Pistácie jsou bohatým zdrojem mědi. K čemu je tento prvek dobrý? Není toho zrovna málo, neboť se podílí na stavbě kostí i činnosti centrálního nervového systému, přičemž zasahuje do krvetvorby, posiluje imunitní systém a působí proti zánětům. Dále podporuje přijímání železa z trávicího traktu a ulehčuje jeho vstřebávání. Rovněž se účastní syntézy hemoglobinu a povzbuzuje aktivitu enzymů. Nelze opomenout, že naprosto klíčový je také pro svaly, nervy a jaterní funkce.

Hezčí pleť, která vám bude dělat radost

Uvedeným zeleným plodům nelze upřít ani to, že se v nich ukrývá spousta vitaminu E i potřebných antioxidantů. Díky tomu detoxikují organismus, zachovávají pevnou a pružnou pokožku a oddalují stárnutí. Jenže pozor, to pořád není všechno! Souběžně totiž napomáhají regeneraci, zlepšují vzhled jizev, vyrovnávají tón pleti a pozitivně ovlivňují kvalitu vlasů. Nedostali jste na ně zrovna chuť?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat