Prostreno.cz

Zažeňte hlad přirozeně

Pokud chcete zhubnout, pak počítáte každou kalorii. A zvláště začátky dietního plánu, kdy je potřeba snížit příjem jídla, mohou být těžké, protože vám kručí v břiše hlady. Máme pro vás přirozené zaháněče hladu, se kterými nepřiberete, a ještě vám mohou pomoci zhubnout.

Přirození zaháněči hladu nemají nic společného s dietními pilulkami, ale přitom mohou být skvělými pomocníky při hubnutí. Tak třeba topinambur vás zasytí na dlouhou dobu, chilli funguje jako spalovač tuku a máta potlačuje chutě na sladké.

Zapomeňte na pilulky

Chcete zhubnout a kila se vás drží a nechtějí pustit? Jestli uvažujete o pilulkách na hubnutí nebo chemických doplňcích, zkuste raději bylinku jestřabinu lékařskou. Její nať dokáže snížit hladinu cukru v krvi, působí močopudně, přispívá i ke zvýšení činnosti mléčných žláz a opravdu účinně bojuje proti nadváze. Z rostliny se extrahuje glukonin, který podporuje odbourávání tukových zásob.

Zkuste grep

Grapefruit byl v 80. letech doslova hitem v boji proti přebytečným kaloriím! A my už víme proč. Extrakt z grapefruitu zlepšuje krevní tok a obsahuje aminy, které doslova nakopnou vaše tělo ve spalování tuků a přitom zvednou energii. Snězte grep nejlépe po jídle, tím se jeho účinky projeví nejlépe.

Hrstka mandlí

A to opravdu nepřeháníme! Bylo vědecky prokázáno, že i hrst mandlí dokáže potlačit hlad. Zvyšují pocit plnosti a tím pomáhají se snižováním hmotnosti. Kromě toho obsahují hodně antioxidantů, vitaminu E a také hořčíku.

Jablko vždy po ruce

Jablka obsahují spoustu vlákniny a pektin, které vysílají do mozku signál, že už jste plní. Umějí také snižovat hladinu cukru, a přitom dodají energii. A v neposlední řadě pomáhá, že při jejich konzumaci je potřeba hodně žvýkat, dáváte tedy tělu čas na to, aby si uvědomilo, že už jste sytí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat