Prostreno.cz

Citrónová voda podporuje hubnutí

Něco na tom asi bude, když tolik celebrit pije citronovou vodu. Tahle vitaminová bomba se postará nejen o vaši svěží pleť, ale pomůže zbavit se i pár přebytečných kil a dokáže zaručit dlouhověkost.

Citronová voda má opravdu mnoho pozitivních účinků na vaše zdraví a celkově dobrý pocit. Hlavní účinnou látkou je především hojně obsažený vitamin C, ale i kyselina askorbová. Ostatně paprika, brokolice a růžičková kapusta mají na 100 gramů vitaminu C výrazně více než citrony. Bohužel vařením se vitamin razantně ztrácí. Vaříte-li třeba brokolici 5 minut, ztratíte téměř 70 %. Šťávou z vymačkaného citronu naproti tomu získáte celé jeho množství. K tomu citrónová dužina obsahuje bioflavonoidy, které chrání vitamín před oxidací.

Zdravotní účinky citronové vody jsou mnohostranné. Jak působí na vaše tělo?

Posiluje imunitní systém

Vitamin C jako antioxidant působí protizánětlivě a antibakteriálně. Dokáže dokonce bojovat s nachlazením. Pomůže i při nepříjemném zápachu z úst. K tomu umí účinně zpracovat železo. Pokud tedy trpíte nedostatkem železa, měli byste vypít sklenici citronové vody k jídlu. Tak bude vaše tělo schopno přijmout železa více.

Rozzáří pleť

Kvůli vráskám, nečistotám a chybějící elasticitě vypadá vaše pleť starší a bledší. A citronová voda tomu dokáže zabránit, protože účinně působí proti stárnutí buněk. Elasticita zůstane zachovaná, vrásky vznikají o poznání pomaleji, pupínky a jiné nečistoty jsou potlačeny.

Kromě toho vitamin C a bioflavonoidy vytváří nové aktivní pojivové tkáně – takže sbohem celulitido!   

Pomáhá zhubnout

Pravidelné pití citronové vody napomáhá hubnutí. Podporuje totiž pohyb střev a funkci žaludku, stejně jako vaši látkovou výměnu. Stimuluje také tvorbu noradrenalinu, který podněcuje spalování tuku. Díky tomuto hormonu spotřebujete pro výrobu energie tukové zásoby.

Jemná kyselost citronu vyvolává produkci kyseliny chlorovodíkové a pepsinu. Ty zlepšují vstřebávání bílkovin, díky kterým nejen že rostou svaly, ale zároveň vytváří obrannou zeď proti stresu.

Vyvolává pocit štěstí

Už jen samotná vůně citronu odežene chmurné myšlenky a zpříjemní vám den. K tomu vás jeho intenzivní chuť dokonale probudí. A co člověk potřebuje ráno víc?  





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat