Prostreno.cz

Zimní péče o pleť

Vysušená, podrážděná, zarudlá a popraskaná pokožka. Jsou pro vás tyto problémy v chladném počasí každodenní záležitostí? Nejste sami. Patálie s pletí provázejí v zimě překvapivě vysoké procento mužů i žen. V tomto období si totiž pleť žádá častější a pečlivější zásahy než kdy jindy. Jaké to jsou? Provedeme vás zimní péčí o pokožku od A až do Z.

Každodenní čištění pleti

Každodenní čištění pleti by mělo být nejen v zimě samozřejmostí, a to i v případě, že přes den nepoužíváte žádný make-up. Během dne se totiž na pokožce totiž usazuje spousta nečistot a v noci zase pokožka produkuje maz. Je ji tak nutné čistit každé ráno a každý večer, než uléháte do postele. Díky tomu pak může pokožka dýchat a je připravená na vstřebávání vyživujících kosmetických přípravků. Pokud však pozorujete, že je po odlíčení pokožka zarudlá a podrážděná, zkuste v zimním období přejít na čistič pleti s krémovitou konzistencí nebo s obsahem nekomedogenního oleje, který neucpává póry.

Peeling pro rychlejší obnovu pleti

O peelingu toho již bylo napsáno mnoho a někteří jsou toho názoru, že je tento zásah v zimě nežádoucí, jelikož zbavuje pleť své přirozené ochranné bariéry. Opak je ale pravdou. Vhodně zvolený peeling totiž šetrně odstraní nečistoty a odumřelé kožní buňky, zároveň však podporuje prokrvení pokožky, čímž dochází k její rychlejší obnově. Peeling je ale nutné používat pravidelných intervalech, cca jednou týdně.

Hydratace je základ

V zimě je často třeba sáhnout po mastnějším a výživnějším krému, než na který jste zvyklí během ostatních ročních období. Správný hydratační krém by měl pleť zvláčnit, vyživit a lehce se vstřebávat. Pokud se zároveň líčíte, nezapomínejte v tomto ročním období používat i hydratační make-up, který vás ochrání před mrazy venku.

 





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat