Prostreno.cz

Mandarinková kůra pomáhá při bronchitidě i kašli

Vyhazujete slupky z mandarinek? Proč? Vždyť dokážou napravit pošramocené zažívání a přispějí k léčbě vleklého zánětu dutin. Několikaminutová inhalace jejich vůně zatočí také se stresem a špatnou náladou.

Mandarinky patří mezi celosvětově oblíbené a vyhledávané citrusové plody. Také jste jejich velkým fanouškem? Pak je na místě zásadní otázka, co děláte s jejich kůrou. Oranžové slupky přírodních darů, jež pocházejí z Asie, mají totiž velký léčebný potenciál. V jakých případech jsou skutečně nedocenitelné?

Bronchitida. Nad ní můžete zvítězit

Lidoví léčitelé se domnívají, že oranžový kabátek mandarinek může hodně pomoci v boji s bronchitidou. Pochybujete o tom, že na zánět dutin, jehož původcem bývá prochladnutí, venkovní suchý vzduch či všudypřítomné viry a bakterie, tohle zabere? Proč to nezkusit? Nejprve zmíněný netradiční medikament důkladně omyjte, a to i v případě, že se jedná o ekologicky pěstovaný kus. Následně jeho polovinu natrhejte do sklenice a zalijte vroucí vodou. Po hodině louhování je nápoj připravený ke konzumaci, přičemž se obvykle doporučuje pít ho třikrát denně. Sluší se dodat, že je spolehlivým prostředkem i na kašel, arteriální hypertenzi a vysoký cholesterol.

Bolest hlavy? Pryč s ní

Možná to zní podivně, ale nasávání vůně mandarinkové kůry dokáže poměrně rychle zatočit s bolestí hlavy. Potvrzují to i vědci, kteří rovněž poukazují na skutečnost, že toto svěží aroma zároveň uklidňuje při stresu a navozuje dobrou náladu, přičemž zvyšuje energetickou hladinu i ostražitost. Fajn způsob, jak si ulevit, nemyslíte?

Problematické trávení bude minulost

Nevolnost, pálení žáhy, pocit plného břicha, nadýmání i křeče v žaludku. Čas od času tyhle trable potrápí i vás? O důvod víc, proč si nasušit pořádnou zásobu slupek jmenovaných citrusových plodů a rozemlít je na jemný prášek. Budete-li tuto přísadu preventivě přidávat do jídel, nebo si z ní dělat čaj, nepříjemnosti se zažíváním se vám obloukem vyhnou. No vida, odteď už kůru do koše házet asi nebudete, že?





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat