Prostreno.cz

Hořký grapefruit pomáhá v hubnutí

Grapefruit je ovoce nekonečných možností. Jeho chuť je sice nezvykle hořká, ale pomáhá třeba při hubnutí. Toto citrusové ovoce původem z Karibiku není oblíbené zrovna u všech, a to kvůli jeho až neobyčejné hořkosti. Ale právě látky, které tuto hořkost způsobují, jsou velmi zdraví prospěšné, a dokonce vám mohou pomoci s hubnutím.

Proč je grep tak zdravý?

Citrusy, a je jedno jestli citrony, pomeranče nebo pomelo, jsou zdravé – to je jasné! Mají totiž nekonečně mnoho vitaminů. Ale jediný grep má obzvlášť pozitivní účinky na naše tělo.

Málo kalorií

Pokud chcete zhubnout, musíte snížit příjem kalorií. Ale hroznové víno nebo banány mají více kalorií než grapefruit. A navíc po něm díky jeho hořké chuti nebudete mít neodbytnou chuť, dát si ještě něco.

Hodně vitaminů

Vitaminy, stopové prvky, hořké látky, antioxidanty – grepy jsou naplněny jen samými zdravými látkami. Vedle vitamínů A, B2, B6 a draslíku a vápníku obsahují také velké množství vitamínu C.

Kromě toho jsou také velmi bohaté na lykopen, červené rostlinné barvivo, které chytá škodlivé volné radikály a dělá z nich neškodlivé.

Vláknina

Grepy mají také velký obsah pektinu, vlákniny, která vám dodá pocit sytosti a reguluje zažívání. Cukr v krvi během trávení vlákniny stoupá velmi pomalu, tím se uvolňuje méně inzulinu a to předchází náhlým pocitům hladu. K tomu dokáže pektin snížit hladinu cholesterolu.

Hořké látky a vitamin C

Vitamin C patří k antioxidantům, které chytáním volných radikálů nejen že posilují imunitní systém, ale přispívají k uvolňování noradrenalinu. Tento neurotransmiter je odpovědný za uvolňování tuků z buněk.

Také hořká látka naringin působí pozitivně na spalování tuků, a navíc snižuje cukr v krvi po každém jídle. Kromě toho povzbuzují trávení a tím podporují látkovou výměnu. Díky jeho povzbudivým účinkům ho raději nejezte krátce před spaním.

Brzdí apetit

Hořké látky jsou známé také tím, že dokážou zabrzdit apetit. Můžete to vyzkoušet a zařaďte grepy do svého jídelníčku! Už polovina grapefruitu vás zasytí na delší dobu a nebudete mít chuť na sladké.

V zásadě platí pravidlo: Čím žlutější je šlupka, tím více obsahuje naringinu a méně kalorií.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat