Prostreno.cz

Signály velkého množství stresu

Tělo vždy vysílá jasné signály, pokud s ním nezacházíme dobře. To platí i tehdy, pokud jsme dlouhodobě ve stresu a nic s tím neděláme. Podle těchto znaků poznáte, že vaše tělo bije na poplach.

Máte bolesti

Bolest je vždy znakem pro to, že s tělem není něco v pořádku. Velký stres může v těle vyvolat velké bolesti. První krok je tedy přirozeně stres zmírnit. Pokud i přesto bolesti neustupují, navštivte určitě svého lékaře, aby vyloučil i jinou možnou příčinu.

Nemůžete spát

Převalujete se celou noc na posteli nebo máte potíže usnout? Na vině by mohl být stres. Před tím než půjdete spát zkuste jógu nebo meditaci.

Kolísání váhy

Pár kilo nahoru a dolů. To může znamenat, že jste ve velkém stresu. Dalším znakem mimochodem je také neustále se střídající apetit.

Ztrácíte rychle trpělivost

Jste stále podráždění a často ztrácíte trpělivost? Možná není vůbec problém v druhých, ale v tom, že jste ve stresu.

Časté střídání nálad

Kolísají vaše nálady jako na houpačce? Ráno jste šťastní, kolem oběda se cítíte pod psa a večer je zase všechno perfektní? Samozřejmě to může vycházet ze situací, které vás přes den potkaly, může to být ale signál toho, že jste ve stresu a vůbec jste si toho nevšimli. Ve stresu jsou hormony jako na houpačce a z vás se stává tikající časovaná bomba.

Padají vám vlasy

Máte pocit, že vám vlasy padají více než kdy jindy? Může to být následkem stresu a rozházených hormonů. V každém případě jděte k lékaři, aby bylo možné vyloučit jiná onemocnění.

Nemáte chuť na milování

Ať se děje cokoli, tak nějak nemůžete najít tu správnou náladu na intimnosti? Pokud pravděpodobně trpíte stresem, je tato situace úplně normální. S partnerem si promluvte, aby neměl pocit, že je to jeho vina.

Myslíte na svoje problémy

Nemůžete celý den nemyslet na nic jiného, než na problémy, které máte doma nebo v práci? Měli byste se naučit, čas od času se od svých problémů oprostit. Jen tak budete mít možnost stres zredukovat a možná se vám tak podaří i lépe najít řešení.

Nevydržíte sedět v klidu

Pořád poskakujete, točíte se a musíte se pořád hýbat? Pak je pro vás jistě velmi těžké vypnout a relaxovat. Mohlo by to znamenat, že jste už ve stadiu chronického stresu. V tomto případě je nutné často a pravidelně relaxovat! 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat