Prostreno.cz

Zaměřeno na zdravotní účinky hnědé rýže

Opravdu může mít rýže schopnost zesílit imunitu, zlepšit trávení nebo upravit hladinu cholesterolu? Pokud v obchodě sáhnete po hnědém sáčku, tak bezpochyby ano. A proč tenhle doping přivítají i pocuchané nervy a kosti?

Není pochyb o tom, že rýže patří mezi nejvíce konzumované potraviny na světě. Máte ji v domácích zásobách i vy? Pak je na místě otázka týkající se její barvy. S ohledem na prospěšnost pro lidský organismus totiž odborníci doporučují raději rýži hnědou, která má oproti té bílé větší obsah prospěšných látek, a nabízí tak více zdravotních pozitiv. Mezi klíčové benefity patří třeba tyto!

Ochrana před vážnými nemocemi

Ve složení jmenované pochutiny rozhodně není nouze o celou řadu silných antioxidantů, které umožňují tělu zbavit se škodlivých volných radikálů. Tím zvyšují ochranu před kardiovaskulárními chorobami, rakovinou a diabetem.

Regulace cholesterolu a štíhlá linie

Díky tomu, že hnědý patron dobré kondice platí za vynikající zdroj vlákniny, bývá vnímán jako prostředek, jež uleví problematickému trávení. Tato cenná složka výživy totiž upravuje peristaltiku střev a funguje jako efektivní „čistidlo“ útrob. Nápomocná je ovšem i při hubnutí, neboť navozuje delší pocit sytosti a zlepšuje metabolické funkce.

Silné kosti i pevné nervy

Uvedené surovině s tmavším odstínem nelze upřít ani to, že je považována za bohatou zásobárnu hořčíku a vápníku. Tím nejenže příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a harmonizuje psychiku, obě tyto živiny také hrají důležitou roli v přeměně vitaminu D na biologicky aktivní formu, která velkou měrou přispívá k posílení kostí a zvyšuje jejich hustotu. Co říkáte na takovou prevenci osteoporózy?

Silnější imunita? Zcela určitě

Nutriční profil hnědé rýže, jež je doslova nabitý vitaminy, minerály i zmíněnými antioxidanty, podporuje imunitní systém a zlepšuje obranyschopnost vůči všemožným virům, bakteriím, infekcím a zákeřným bacilům. I z tohoto pohledu není její častější konzumace vůbec od věci…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat