Prostreno.cz

Proti černým tečkám pomocí masky z jedlé sody a medu

Žádné černé tečky, vysušená pleť ani vrásky? To zní jako sen. Který lze ovšem snadno proměnit v realitu! Stačí se jen poohlédnout v domácích zásobách…

Černé tečky neboli komedony jsou problémem, který si nevybírá. Může totiž postihnout každého, a to bez ohledu na věk či pohlaví. Jde o ucpané pleťové póry, v jejichž jádru se spojují nečistoty s přebytečným mazem a odumřelými kožními buňkami. Příčin vzniku téhle šlamastyky může být spousta, za ty nejčastější se označují předchozí problémy s akné, hormonální změny, používání nevhodné kosmetiky nebo kouření. Jenže co s tím? Neztrácejte klid a směřujte své kroky do kuchyně. Naleznete tam první pomoc!

Maska z toho, co je vždycky po ruce

Ano, kupované prostředky mohou zachránit situaci, ale řekněme si upřímně, že v jejich složení se mnohdy vyskytují dráždivé složky, kterými si někteří ošetřovat pleť zkrátka odmítají. Naštěstí jsou tu i domácí zlepšováky! Jedním z těch nejlepších je maska vytvořená z čajové lžičky jedlé sody, stejného množství olivového oleje a trochy medu. Po důkladném promíchání všech uvedených přísad vznikne směs, jejíž ideální doba působení je něco kolem deseti minut. Kromě toho, že vás tahle kúra černých teček skutečně zbaví, nabízí další vítané účinky. Hodí se tyhle i vám?

Sametově hebká kůže jako příjemný bonus

Ještě jste neobjevili krém, který by vám opravdu zajistil hedvábnou a jemnou pokožku, co přímo neodolatelně láká k pohlazení? Aplikujte si výše přípravek v pravidelných intervalech a hebkých změn co dočkáte co nevidět.

Méně vrásek, více zdravého sebevědomí

Pokud byste rádi zpomalili tvorbu vrásek a přelstili čas, i s tím vám pomůže kombinace sody, olivového oleje a medu. Představuje hloubkovou výživu, přičemž kůži poskytuje nejen hydrataci, ale i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Tento domácí recept ihned po nanesení podpoří také regeneraci a stimuluje výrobu nepostradatelného kolagenu, čímž zajistí mladistvý vzhled. Dáte mu šanci?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat