Prostreno.cz

Zkrášlují masky, zábaly a koupele z domácích zásob

K tomu, abyste mohli svému tělu dopřát vyživující péči, nemusíte chodit daleko. Mnohdy stačí jen prohlédnout zásoby ve spíži. Vyrobte si pleťovou masku, hydratační koupel nebo zábal na vlasy z běžných, ale neprávem opomíjených surovin.

Olivová lázeň

Olivový olej naše tělo vyživuje nejen zevnitř, ale i zvenku. Má totiž úžasnou schopnost hydratovat naši pokožku do velké hloubky a tím jí navrací její pružnost a přirozeně zdravý vzhled. Většina z nás používá olivový olej při přípravě zeleninových salátů. Přidáním čtvrt hrníčku olivového oleje do koupele posílíte také imunitní systém, díky čemuž vaše tělo dokáže lépe odolávat virovým i bakteriálním infekcím. Olej také napomáhá udržení kolagenu v pokožce, čímž zajišťuje její vláčnost a snižuje tvorbu vrásek.

Jogurtový zábal

Jogurt je plný blahodárných živin, které ocení nejen vaše zažívání, ale také vlasy.  Díky velkému množství prospěšných látek pomáhá odstranit lupy a zklidnit podrážděnou, suchou a svědivou pokožku hlavy. Jogurt vlasy hydratuje a zároveň vyrovnává pH pokožky, takže eliminuje nadměrnou tvorbu mazu. Vlasový zábal vyrobíte z jednoho vejce a dvou lžic kvalitního bílého jogurtu. Tyto dvě složky pečlivě smíchejte, naneste na vlasy v celé délce, vmasírujte do pokožky a nechte půl hodiny působit. Poté vlasy umyjte standardním způsobem.

Mléčná koupel

Mléko je ideální pomocník, pokud máte potíže s popraskanou a suchou kůží na rukou. Ve větší misce, kastrůlku nebo hlubokém talíři ohřejte plnotučné mléko na takovou teplotu, abyste v něm bez problému udrželi ruce po delší dobu. Ruce do mléka na deset minut ponořte a nechte jej působit. Pro větší efekt nebo léčbu záděr přidejte do mléka ještě lžíci medu, který má antiseptické a hojivé účinky. Tato koupel působí také na zpevnění nehtů.

Na tvrdé paty

Trápí-li vás ztvrdlá kůže na patách, není lepšího pomocníka než jedlé sody. Své o tom věděly už naše babičky. Jedlá soda totiž zbaví kůži odumřelých buněk a působí antibakteriálně. Připravte si lavor nebo větší nádobu s teplou vodou a nasypte do ní tři až čtyři polévkové lžíce jedlé sody. Ponořte nohy do lázně a nechte dvacet minut působit. Poté paty obruste pemzou a namažte hutnějším krémem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat