Prostreno.cz

Zeštíhlující smoothie nakopne plavkovou sezonu

Jste ve fázi hubnutí? Zpestřete si pitný režim nápojem, co urychlí metabolismus, utlumí chutě na sladké, dodá energii a ještě zlepší náladu. Skládá se z ananasu, banánu, lněných semínek, zázvoru a mandlového mléka.

Co nevidět tu bude léto, takže každý, kdo chce své křivky u vody předvést v plné parádě, začíná na figuře pracovat ještě intenzivněji. A protože zeštíhlujících zlepšováků není nikdy dost, odtajníme vám recept na lahodné smoothie, které spalování kalorií dokáže trochu popohnat. Z čeho se skládá a proč ho do své dietní rutiny rádi zařadíte?

Fitness ingredience v rytmu přírody

Příprava uvedeného nápoje není žádná věda a zabere jen několik málo minut. Nejprve si nachystejte jeden větší banán. Toto cizokrajné ovoce překypuje vlákninou, podpoří trávení a navodí delší pocit sytosti, čímž zabrání přejídání. Obsažený draslík navíc zregeneruje svaly po cvičení, a vitaminy skupiny B zase urychlí metabolismus, zvýší energetickou hladinu a přispějí k dobré náladě. Jaký bude další krok?

Semínka jako cesta ke štíhlé linii

K banánu do mixéru přidejte i lžičku lněných semínek. Mají mírně projímavé a protizánětlivé účinky, zatímco jejich nutriční profil pomáhá stabilizovat hormonální nerovnováhu, jež je častým strůjcem nechtěného přibírání na váze. Dále je třeba lžička nastrouhaného zázvoru. I koření charakteristické štiplavé chuti přidá pomyslnou ruku k dílu, neboť zabraňuje zavodňování, reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a příznivě ovlivňuje fyzickou výkonnost. O tom, že povzbuzuje poněkud stávkující látkovou výměnu, vůbec nemusíte pochybovat! Blížíme se ke konci, zbývají už jen dvě ingredience…

Přizvěte na palubu ananas

Do základu na smoothie neváhejte přidat i půl šálku ananasu. Ten působí jako detoxikační činidlo, přičemž upevňuje pojivové tkáně, dohlédne za zažívání a pozor, ulevuje při chutích na sladké. Rovněž platí za zprostředkovatele široké škály vitaminů a minerálů potřebných pro bezproblémový chod tělesných funkcí. Poslední surovinou je čtvrt šálku osvěžujícího mandlového mléka s nízkou kalorickou hodnotou. Jakmile se všechny jmenované potraviny v mixéru řádně promíchají, nezbývá než ochutnat. Takže na zdraví a útlou siluetu!





Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat