Prostreno.cz

Thononova dieta, dokonalé tělo do léta

Nový redukční koncept jménem Thononova dieta slibuje zhubnout přibližně deset kilo za pouhých 14 dní! Jak je to možné? A na co si při dietě dát pozor?

Diet je jako vody v moři. Mnohé z nich slibují velký váhový úbytek za pár týdnů. Možná fungují, ale pak nastupuje rychlý jojo efekt. Ale skutečně existuje jedna stravovací metoda, která nechá vaše kalorie doslova zmizet. Tato metoda se jmenuje Thononova dieta.

Co je Thononova dieta

Dietu, která se zrodila v nemocnici Thonon-les-Bains u Ženevského jezera, byste v žádném případě neměli držet déle než 14 dní! Kdo ani po 14 dnech nedosáhl vytouženého efektu, může pokračovat znovu až po stabilizační fázi. Ta se počítá na jeden týden za ztracené kilo, ale k tomu později.

Jak můžete zhubnout

Podobně jako při ketogenní dietě je i Thononova dieta založena na vypuštění sacharidů ze stravy. Dostatek energie, kterou musíte tělu přes den dodat, zajišťují tuky a bílkoviny. V zásadě je jedno, jestli přijímáte zdravé nebo nezdravé tuky, důležité je, abyste se úplně vzdali sacharidů. Nejvýše povolených je 20 gramů sacharidů denně. Protože tak zhubnete nejrychleji! Dovolená jsou tři jídla denně, přičemž nesmíte překročit 600 až 800 kalorií denně! S běžnou snídaní jste většinou už na přibližně 500 kaloriích. Dbejte proto také na to, aby vaše strava neobsahovala cukr, ale naopak byla bohatá na proteiny.

Jaký je plán

Při Thononově dietě byste se měli držet přísného plánu, který se skládá ze snídaně, oběda a večeře. Během těchto tří pokrmů přijmete něco kolem 600 až 800 kalorií. Jde tedy o dietu založenou na stravě bohaté na bílkoviny, které mají málo nebo žádné kalorie, a žádném cukru. Na talíři se tak mohou objevit kromě salátů a zeleniny libové maso, ryby a vejce, ovoce omezte s ohledem na vysoký obsah cukrů. Dbejte na to, abyste během dne vypili 2,5 až 4 litry vody. Alkohol je zakázaný úplně. Po týdnu můžete pokračovat dalšími sedmi dny. Pokud budete držet Thononovu dietu 14 dní, můžete zhubnout až 10 kilo.

Stabilizační fáze

Abyste si redukční úspěch udrželi, je potřeba dodržet stabilizační fázi. Tato trvá podle toho, kolik kilo jste zhubli, tedy za každé kilo jeden týden. V těchto stabilizačních týdnech můžete přijmout 1200 až 1500 kalorií.

Nevýhody Thononovy diety

Tento poměrně radikální redukční koncept s sebou přináší i několik nevýhod, jako je třeba zácpa nebo ztráta energie. Také obrovský pocit hladu bude něco, co vás v prvních dnech bude provázet často, během týdne by se ale měl srovnat. Navíc sport je kvůli obrovské ztrátě energie téměř nemožný. Málo ovoce může znamenat obrovský problém s nedostatkem vitaminů a minerálních látek. Navíc může dieta vést ke ztrátě svalové hmoty.

Není pochyb o tom, že během Thononovy diety opravdu zhubnete velké množství. Vzhledem k závažnosti dopadů na zdraví ale dietu spíše nedoporučujeme!

 





Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat