Prostreno.cz

Domácí džusy pro posílení kostí a dodání energie

Chcete si snížit riziko osteoporózy a ještě zatočit s únavou? Uhaste žízeň drinkem, který se skládá ze špenátu, pomeranče, okurky, jablka a zázvoru.

Kostra dospělého člověka má přibližně 209 až 214 kostí, které poskytují sílu, oporu a rovnováhu. Chrání také vnitřní orgány a neméně důležité jsou pro správné držení těla. Čím se dá jejich celkový stav hodně vylepšit? Odborníci se domnívají, že přiměřeným příjmem betakarotenu, bílkovin, vápníku, draslíku a hořčíku, stejně jako vitaminů D a K. Což si proto umíchat nápoj, který vám všechny klíčové živiny zprostředkuje, čímž kosti posílí, a navíc dodá energii? Hotový je raz dva a ještě skvěle chutná!

Pozor, začínáme

Jste zvědaví, co všechno tento prospěšný elixír obsahuje? Bez zbytečných okolků se vrhněme na přípravu. Budete potřebovat jeden a půl šálku špenátu. Ten nabízí všechny jmenované látky, přičemž zabraňuje poškození kostní tkáně. Dále je třeba půl šálku pomerančové šťávy, jejíž složky pomáhají tělu vstřebávat vápník a předcházejí osteoporóze. Co dalšího vyžaduje recept?

Okurka nejen do salátu

Nachystat byste si měli i jednu větší nakrájenou okurku. Tento šťavnatý zdroj minerálů báječně hydratuje a zároveň dodá energii. Mimochodem, souběžně omezuje ukládání kyseliny močové, dává stop otokům a významně snižuje kyselost organismu. Velkou předností je také nízká kalorická hodnota i skutečnost, že umí detoxikovat organismus.

Hned po okurce se porozhlédněte po jablku. Z něj získáte spoustu antioxidantů zvyšujících hustotu kostí. Kulaté ovoce díky vitaminu C rovněž stimuluje přirozenou produkci kolagenu, jež je prospěšný pro pokožku, svaly, krevní cévy a chrupavky. Zbývá poslední ingredience. Tou je?

Zázvor jako léčivá klasika

Zázvor má mnoho účinků pro zdraví. Kromě toho, že potlačuje záněty, posiluje kosti a tlumí bolesti kloubů, také opravuje narušené trávení, zlepšuje paměť a příznivě ovlivňuje učení. A to se hodí za každé situace! Jakmile všechny uvedené přísady vložíte do odšťavňovače, po chvilce je blahodárný nápoj na světě. Vychutnejte si ho každý den s báječným pocitem, že děláte něco pro své zdraví…  





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat