Prostreno.cz

Česnekové mléko pomáhá na alergii, astma i srdeční obtíže

Mléko máte celkem rádi a nevadí vám ani česnek? Když tyto suroviny smícháte a povaříte, získáte báječné přírodní léčivo. A to nejen na vysoký cholesterol nebo nespavost!

Jste příznivcem alternativních medicínských postupů? Pak by vám nejeden lidový léčitel doporučil česnek a mléko, tedy respektive jejich kombinaci. Tak jistě, že spojení těchto zdánlivě nespojitelných potravin může budit poněkud zvláštní dojem, ale nenechte se odradit. Jde totiž o blahodárný tradiční lék na skutečně široký komplex neduhů a komplikací.

Jednoduchá výroba, skvělý potenciál

Nejprve bychom asi měli začít tím, jak se zmíněný nápoj vlastně vyrábí. Není to nic světoborného a samotná příprava zabere minimum času, což je velké plus. Takže jdeme do toho? Prvním krokem je nalití půl litru mléka a polovičního množství vody do hrnce. Po tekutých přísadách následuje zhruba deset rozmačkaných stroužků česneku. Směs poté přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně pět minut. Občas ji promíchejte, aby mléko nezačalo kypět, což by mohlo ohrozit výsledek celé akce. Po odstavení z plotny přisypejte dvě až tři lžičky cukru a vše ještě jednou důkladně zamíchejte. Jakmile česnekové mléko trochu zchladne, v jeho konzumaci vám už nic nebrání. Co vám tahle medicína přinese?

Úleva při astmatu a alergii

Venku to kvete ostošest. Z toho mají lidé milující přírodu skutečné potěšení, ale třeba alergici už takovou radost nesdílejí. A právě oni by měli jmenovaný životabudič pít dnes a denně, stejně jako astmatici. Česnek s vysokým obsahem antimikrobiálních látek může podstatně snížit intenzitu i frekvenci záchvatů obou uvedených patálií.

Prospěch pro srdce

Domácí elixír, jemuž jsou zasvěceny tyto řádky, hodně prospěje i kardiovaskulárnímu systému. Přispívá totiž k regulaci škodlivého cholesterolu, pročišťuje tepny, normalizuje tlak a předchází vzniku krevních sraženin.

Kvalitní spánek, který je potřeba

Že teplé mléko navozuje ospalost, to je známá věc. A jak s tím souvisí česnek? Překvapivě dost. Pod polštář si jeho stroužek dávali už naši předci, neboť věřili, že zajistí hezké sny a usnadní usínání. Proč tedy tyto dva uspávací prostředky používat odděleně, když se dají zabít dvě mouchy jednou ranou v podobě nápoje?

Ostatní účinky, které překvapí

Česnekové mléko se hodí i v jiných situacích. Tlumí kašel, zlepšuje trávení, pomáhá při potížích s reprodukcí a ulevuje při artritidě. Rovněž tlumí záněty, detoxikuje tělo a příznivě ovlivňuje nervovou soustavu. I jeden jeho doušek tedy dokáže velké věci!





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat